Mihai Neşu, înapoi pe terenul unde a rămas paralizat. „Mi-o fi frig, dar dacă nu simt…” VIDEO

Mihai Neşu s-a întors pe terenul unde, în urmă cu aproape doi ani a suferit accidentul care i-a schimbat viaţa, lăsându-l imobilizat într-un scaun cu rotile. Fostul fotbalist speră în continuare că Dumnezeu face pentru el o minune şi îl va face din nou sănătos, iar între timp el nu poate decât să muncească din greu pentru recuperare şi să fie optimist.

11 feb. 2013, 10:28

Pe 10 mai 2011, Mihai Neşu suferea, la un antrenament al echipei FC Utrecht, un accident groaznic. Coloana vertebrală i-a fost fracturată în zona cervicală, după o ciocnire nefericită cu un coechipier, iar de atunci fostul fundaş al Stelei şi al naţionalei României este paralizat. Lunile de recuperare l-au ajutat să-şi mişte puţin braţul stâng din umăr, dar alte progrese majore, cel puţin pentru moment, să apară.

O zvârlugă blondă în timpul carierei, Mihai Neşu a luat mult în greutate din cauza lipsei de mişcare şi, deşi refuză să fie privit cu milă, vorbele prin care îşi descrie starea sunt uneori cutremurătoare.

Mihai Neşu s-a întors pe terenul de antrenament al clubului FC Utrecht, însă doar pentru un reportaj realizat de cei de la sport.ro. În loc să se lase copleşit de amintirea groaznicului moment care i-a schimbat complet viaţa, Mihăiţă zâmbeşte fericit şi se bucură de zăpada care cade deasupra lui.


„E fain. Îmi plăcea ninsoarea, acum îmi place când stau în casă”, spune Neşu.

„Mamă, câtă zăpadă am pe mâini!”, constată el în timp ce-şi conduce scaunul în care este imobilizat pe gazonul pe care zăpada începe să se aştearnă. „Mi-o fi şi mie frig, dar dacă nu simt…„, este concluzia cutremurătoare pe care o trage fostul fotbalist.

În ciuda stării sale, Mihăiţă Neşu rămâne optimist: „Speranţă normal că există. În fiecare zi, oricând se poate întâmpla o minune. Aştept să mă fac sănătos într-o zi. În rest, alte pretenţii nu mai am”.

Forţat de împrejurări să stea departe de fotbal, Mihai Neşu urmăreşte cu sufletul la gură toate meciurile fostelor sale echipe, FC Utrecht şi, mai ales, Steaua. El va fi prezent pe stadion la partida pe care „roş-albaştrii” o vor disputa cu Ajax, la Amsterdam, în Europa League, urmând să ocupe un loc chiar în loja reginei. „Sper să marcheze Steaua. Eu sper să nu piardă, dar cred că şi o înfrângere la un gol diferenţă îi menţine în cursă”, spune fostul fundaş al Stelei.