Mihai Neşu, mărturii cutremurătoare despre accidentul care i-a schimbat viaţa.”Când simțeam că nu mai pot, Dumnezeu mă aducea pe un drum pe care iar îmi creștea speranța”

Mihai Neşu a făcut confesiuni tulburătoare, spunând că accidentul din cauza căruia e ţintuit într-un scaun cu rotile de mai bine de 10 ani i-a schimbat viaţa în bine. Fostul fotbalist a mărturisit că toate întâmplările din viaţa sa "au avut rostul lor". Mihai Neşu spune că este "foarte fericit" şi implicat pentru a finaliza centrul de recuperare pe care-l construieşte la Oradea pentru copiii cu dizabilităţi.

22 ian. 2022, 12:04
Mihai Neşu, mărturii cutremurătoare despre accidentul care i-a schimbat viaţa.”Când simțeam că nu mai pot, Dumnezeu mă aducea pe un drum pe care iar îmi creștea speranța”

Viaţa lui Mihai Neşu s-a schimbat radical pe 10 mai 2011 în urma unui accident produs în ultimele minute de antrenament. Duelul cu un coechipier i-a provocat o fractură de vertebre care l-a imobilizat pentru totdeauna într-un scaun cu rotile.

Chiar dacă viaţa lui s-a schimbat radical, Mihai Neşu spune că este un om fericit şi se simte împlinit. Pentru el, accidentul nu a fost altceva decât o trezire la realitate. În cadrul emisiunii ”Fiță cu Adiță”, fostul fotbalist a făcut dezvăluiri cutremurătoare, dar și pline de speranță, scrie Fanatik.

Mihai Neşu face terapie de peste 10 ani. Chiar dacă la început era aproape complet paralizat, azi Mihai îşi poate mişca braţul drept. Radiază de optimism atunci când le prezintă oaspeţilor șantierul Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilități pe care îl construiește la Oradea.

Citeşte  şi: Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România. Ce avere îi va lăsa fiicei sale, Eliza

Gândurile lui Mihai, rostite natural, sunt lecții impresionante de curaj și credință. Ziua accidentului nu e nici măcar o amintire urâtă, doar o zi care i-a schimbat viața.

„Fiind sănătos dar cu mintea strâmbă e foarte greu. Ajungi la o prăpastie și atunci, mai bine să ajungi într-o groapă mai mică și să te ridici să nu ajungi în prăpastie, pentru că de acolo foarte greu mai ieși.

Sunt fericit, foarte fericit. Toate întâmplările din viața mea au avut rostul lor, dar în special ultimii 4,5 ani, practic după primii ani după accident viața mea s-a schimbat în bine și din punct de vedere sufletesc, dar și fizic pentru că sunt mult mai bine acum.

Au fost o mulțime de momente și gânduri când am crezut că e prea greu, că m-am săturat, dar mereu a apărut așa câte o portiță. Când simțeam că nu mai pot Dumnezeu mă aducea pe un drum pe care iar îmi creștea speranța și nădejdea. Când ești liniștit sufletește toate merg bine”, a povestit Mihai Neșu, potrivit sursei citate.

Mihai Neşu, mărturii cutremurătoare despre accidentul care i-a schimbat viaţa. „Practic orice rău are rolul lui și nu e rău până la urmă”

În 2015, fostul stelist a deschis Centrul Sf. Nectarie, unde peste 80 de copii cu deficiențe neuromotorii fac recuperare. Pentru a ajuta şi mai mult, Neşu a decis să construiască un centru mai mare.

Prin faptele sale, Mihai Neşu demonstrează că are un suflet uriaş. Ajuns într-un scaun cu rotile, e convins să se repună pe picioare şi să-şi ajute semenii să facă acelaşi lucru.

„În lume nu există lucruri rele, dar noi avem așteptări și idealuri, alt design al vieții noastre, și atunci când se întâmplă ceva care nu era în planul nostru ni se pare că s-a întâmplat ceva rău, dar practic orice rău are rolul lui și nu e rău până la urmă.

Omul când nu trece prin greutăți crede că e invincibil și că singur poate să rezolve orice. Eu nu am avut greutăți până la accident și viața mea s-a derulat foarte bine, fotbalist profesionist, cu un salariu destul de mare, nu prea înțelegeam ce sunt greutățile.

Îmi amintesc ziua aceea, sigur că-mi amintesc. Eram pe sfârșitul antrenamentului, ultimul antrenament înainte de vacanță. Așa s-a întâmplat să fie, chiar dacă la început toată lumea zicea că e un blestem, că e o nenorocire, dar prin ce s-a întâmplat în ultimii ani tot accidentul a avut un sens”, a mai spus Mihai Neșu în cadrul emisiunii ”Fiță cu Adiță”, difuzată exclusiv pe canalul de Youtube ”theXclusive”.

Mihai Neşu construieşte lângă Oradea un centru pentru copiii cu dizabilităţi

Cu ajutorul echipei sale, Mihai Neşu munceşte în fiecare zi pe șantierul din apropierea Oradiei. Acolo își petrece cea mai mare parte din zi, indiferent de vreme. Noul centru de recuperare pentru copii cu dizabilități este un proiect de milioane de euro.

Cu ajutorul donațiilor și a sponsorilor, echipa fostului internațional desăvârșește o adevărată minune, pe care Neșu speră să o poată inaugura anul acesta, de Crăciun.

”E foarte important și necesar un astfel de centru pentru copiii cu dizabilități, ca să aibă șanse mai mari la terapie și, în plus, fiind în regim caritabil le dă posibilitatea părinților să vină practic pe termen nelimitat, ceea ce crește șansele copiilor să se recupereze.

Ne mai lipsesc 1,8-1,9 milioane de euro. Dacă reușim să-i strângem până în vară, poate de Crăciun reușim să facem inaugurarea complexului. Eu sper că vom reuși. Oamenii au fost alături de noi și până acum, am încredere că vom duce la capăt acest proiect.

Cea mai simplă metodă de a fi ajutați este prin campania de SMS pe care noi am lansat-o în 1 decembrie 2019. Oricine trimite cuvântul ’Cred’, prin SMS la 8844 se abonează și ne donează 2 euro lunar. Avem deja 31.500 de abonați care ne ajută lunar cu această sumă”, explică Neșu.

Gigi Becali i-a cumpărat lui Mihai Neşu o maşină

Cariera sportivă a lui Mihai Neșu s-a limitat la doar două cluburi. A explodat în vremea când a evoluat la FCSB, pe atunci Steaua București (Mihai Neșu a evoluat pentru roș-albaștrii în perioada 2001-2008 – n.r.), și în Olanda, la Utrecht.

Nu a uitat anii petrecuți în Ghencea, nici oamenii care l-au ajutat să devină fotbalist de echipă națională. L-a vizitat pe Mihai Stoica la închisoare, când oficialul vicecampioanei era încarcerat în ”Dosarul transferurilor”. Chiar a schimbat câteva cuvinte cu Meme Stoica în timpul filmărilor și a povestit ce surpriza i-a făcut patronul roș-albaștrilor, Gigi Becali.

”Am vorbit cu Gigi Becali în primăvară (anul trecut – n.r.). Colegii mei au vrut să-mi facă o surpriză, să-mi cumpere o mașină nouă și căutau sponsori și domnul Becali a plătit-o. A fost o surpriză foarte frumoasă și l-am sunat să-i mulțumesc.

Și la proiect ne ajută. Mi-a spus să-l căutăm atunci când avem nevoie, dar nu-l sunăm încontinuu. Eu am avut o relație foarte bună cu nea Gigi chiar dacă mă mai răzvrăteam. Zicea despre mine că la bani eu făceam cel mai urât. Dar Gigi Becali este un om cu suflet mare, luptă ca noi toți, omul vechi cu omul nou”, a povestit Mihai Neșu.

Citeşte şi: Carmen Harra, previziuni terifiante despre conflictul din apropierea României. „Situaţia o să se complice mai mult. Rusia va ataca Ucraina”