Mihai Neşu s-a întors acasă. Vezi care sunt obiectivele lui

Fotbalistul român a părăsit centrul de recuperare din Utrecht şi îşi va continua recuperarea acasă, unde se va ocupa şi de funcţionarea Fundaţiei "Mihai Neşu", prin intermediul căreia vrea să ajute persoanele cu handicap din România să beneficieze de condiţii de recuperare la fel de bune ca acelea de care el a beneficiat în Olanda.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 07:19
Mihai Neşu s-a întors acasă. Vezi care sunt obiectivele lui

Pe 10 mai, Mihai Neşu s-a accidentat grav la un antrenament al lui FC Utrecht şi de atunci este paralizat. Au trecut şase luni şi, dacă la început era complet paralizat de la gât în jos, acum reuşeşte să mişte cât de cât mâna dreaptă. Miercuri, Neşu a fost externat din clinica De Hoogstraat, în care s-a aflat în ultimele luni şi s-a întors în locuinţa sa din micuţul oraş olandez, care între timp a fost adaptată pentru ca el să se poată descurca, scrie Cătălin Tolontan, pe blog.

Pe lângă continuarea recuperării, Mihai Neşu mai are un obiectiv: înfiinţarea unei fundaţii care să-i poarte numele, menită să ajute persoanele aflate în aceeaşi situaţie ca el, în special pe cele din România. Prima strângere de fonduri va avea loc la un meci de caritate şi o gală la organizarea cărora Neşu se gândeşte deja de ceva vreme.

Iniţiativa lui Mihai este sprijinită şi de clubul FC Utrecht, care de altfel se pregăteşte să-i ofere un nou contract, de această dată pentru o funcţie administrativă, după expirarea contractului de jucător, la finalul acestui sezon.

„Am discutat cu Mihai şi cu familia sa şi vrem să-l ajutăm în viitor. În ultimele săptămâni au existat multe discuţii între oameni de la club şi Mihai. El a plănuit deja viitorul şi înfiinţarea Fundaţiei Mihai Neşu este stabilită. El nu vrea ca toţi banii care vor fi strânşi să fie folosiţi pentru terapia lui. El a văzut oameni în România care stau ţintuiţi în pat unul, doi, poate chiar trei ani, înainte de a ajunge într-un scaun cu rotile. Or, el a putut sta în scaun după numai câteva săptămâni. Mihai vrea ca oamenii din ţara sa să aibă aceleaşi şanse pe care le-a avut el în Olanda„, explică directorul general Wilco van Schaik, citat de Voetbal International.