Mihai Răzvan Ungureanu şi Laszlo Tokes vor ca partidele lor să devină membre PPE

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu speră ca partidul Forţa Civică să devină membru al PPE, aceeaşi speranţă având şi europarlamentarul Laszlo Tokes pentru Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 11:49
Mihai Răzvan Ungureanu şi Laszlo Tokes vor ca partidele lor să devină membre PPE

„Începând cu zilele care urmează, demarează procedura statutară de verificare a capacităţii partidului Forţa Civică de a deveni membru al PPE. Sper din tot sufletul ca în termenul descris de regulamentul de extindere al PPE să avem din partea României încă o formaţine politică membru a celui mai mare club politic din Uniunea Europeană”, le-a spus Mihai Răzvan Ungureanu ziariştilor, într-o declaraţie de presă.

La o jumătate de oră după declaraţia lui Mihai Răzvan Ungureanu, europarlamentarul Laszlo Tokes a vorbit despre faptul că Partidul Popular Maghiar din Transilvania a înaintat cererea de aderare la Partidul Popular European.

„Partidul Popular Maghiar din Transilvania a înaintat cererea de aderare la Partidul Popular European şi conform acesteia reprezentanţii partidului au fost invitaţi la acest Congres”, le-a spus ziariştilor Laszlo Tokes pe holurile Parlamentului.

Tokes a salutat „cu bucurie” faptul că în programul PPE vor fi nişte paragrafe „privind drepturile minorităţilor autohtone şi interesele regionale ale minorităţilor naţionale”, arătând că acest lucru se întâmplă pentru prima dată.