Mihai Şora, anunţ pe Facebook înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale

Filosoful Mihai Şora îndeamnă românii să participe la vot, în 24 noiembrie, ”altminteri ne vor scoate şi din matematică, nu doar din Europa”, deşi ambii candidaţi la preşedinţie nu au fost capabili să spună cum se calculează aria unui cerc. 

20 nov. 2019, 16:43
Mihai Şora, anunţ pe Facebook înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale

”Farmecul subtil al diferenţei: românii caută expresia «aria cercului», după cum britanicii, cu al lor Brexit, se întrebau: «What is the EU?». Nimic nu ar putea opri această arzătoare sete de cunoaştere. Mergeţi la vot, dragi prieteni! Altminteri ne vor scoate şi din matematică, nu doar din Europa”, a scris, miercuri seară, Mihai Şora pe Facebook.

SONDAJ ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Mai sunt câteva zile, lupta e strânsă. Cu cine votaţi duminică?

Mihai Şora este observator independent la alegerile prezidenţiale. Ca şi la primul tur de scrutin, el va fi în Secţia de votare 360 din Florenţa. 

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, care a susţinut că a dat medicaţii la matematică, a fost întrebată, marţi, cum se calculează aria cercului şi a spus: ”Raza la pătrat”.

Jurnalistul i-a atras atenţia că este PI înmulţit cu raza la pătrat. ”Credeţi-mă că ştiu. Sunt inginer, inginerii fac până în anul 3 matermatică. Am terminat cu media 9”, a răspuns Viorica Dăncilă.  Aceeaşi întrebare a fost pusă şi lui Klaus Iohannis, dar nici actualul preşedinte nu a răspuns. 


loading...
Partenerii noștri