Mihai Şora, noi probleme cu factura la energie electrică. Acuză ENEL că l-a pus să plătească mai mult decât a consumat

Probleme lui Mihai Şora cu furnizorul de energie electrică continuă. După ce s-a plâns că a primit o factură uriaşă la curent, iată că Şora reclamă o nouă inadvertenţă în facturi.

29 sept. 2022, 13:42
Mihai Şora, noi probleme cu factura la energie electrică. Acuză ENEL că l-a pus să plătească mai mult decât a consumat

Mihai Şora, noi probleme cu factura la energie electrică. Acuză ENEL că l-a pus să plătească mai mult decât a consumat.

„Între 22 iulie 2022 [index 187 (unu-opt-șapte)] și 29 septembrie 2022 [index 389 (trei-opt-nouă)], cifre citite și transmise (inclusiv de către tehnicienii ENEL, care au și verificat contorul în data de 15 septembrie 2022) – deci în 69 de zile [2 luni și 7 zile] ai consumat 𝟐𝟎𝟐 kilowați, adică 𝟐,𝟗𝟐 de kilowați pe zi.
Dar îți vin de plată (v. imagine) 𝟐𝟓𝟎 de kilowați pentru perioada 26 august 2022 – 22 septembrie 2022, adică pentru 27 de zile (nici măcar o lună), deci 𝟗,𝟐𝟓 de kilowați pe zi.
Practic, de trei ori mai mult.

Repet: după ce indexul contorului (inteligent, desigur) a fost 𝐒̦𝐈 transmis prin aplicație, 𝐒̦𝐈 citit, verificat, testat, controlat de către o echipă de la ENEL, în ziua de 15 septembrie 2022”, a povestit Mihai Şora pe Facebook.

„Așa se spulberă orice fărâmă de încredere… Și tot așa îți și întărești nervii pentru experiențele viitoare”, a conchis el.

Citeşte şi: Flavia Groşan intervine în criza facturilor: „O prosteală! Dacă au Şora şi actoraşul nu ştiu care 60 de milioane, vor să ni se pară moca atunci când ne vor veni facturi de 20 de milioane”

În ultima perioadă tot mai mulți oameni au început să primească facturi enorme la curentul electric. Zeci de români se plâng de prețurile colosale pe care sunt nevoiți să le plătească, fiind sume de 3-4 ori mai mari față de lunile anterioare.

În această situație revoltătoare se află Mihai Șora, care le-a dezvăluit urmăritorilor săi de pe rețelele sociale cât i-a venit factura pentru luna august. Cunoscutul filosof a dezvăluit tuturor surpriza primită din partea Enel: „𝟔.𝟎𝟗𝟔,𝟗𝟗 lei de plată”.

„Un bec mititeluț, la masa de scris: „economic“ i se spune.

Un frigider A+++, Zanussi, și el mititel (cel mai scund din comerț).

Un laptop HP (care stă să-și dea obștescul sfârșit, dar care nu a fost vreodată, în lunga lui viață, energivor).

O tabletă cu măr.

Un telefon mobil.

O mașină de spălat rufe (de care nu abuzăm, fiind – de la natură – mai sobri și curăței).

Atât.

NU televizor.

NU aer condiționat.

NU mașină de cafea

NU alte electrocasnice (cum ar fi mașina de tocat firul de leuștean în patru).

Din când în când, recunosc, un pipi/kk scurt la baie, cu becul aprins.

𝟔.𝟎𝟗𝟔,𝟗𝟗 lei (șase mii nouăzeci și șase și nouăzeci și nouă centime) de plată la ENEL – factura cu ID 42005859787.

Data scadentă: 28.09.2022.

Este pentru prima dată când mă izbesc de un asemenea elefant. Cum să fac?”, a scris Mihai Șora pe Facebook.

Ulterior, ENEL a emis un punct de vedere în care explică modul în care s-a ajuns la această sumă, care, la prima vedere, pare uriaşă pentru un consum casnic.

“Enel Energie Muntenia a emis pe numele domnului Mihai Șora o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada respectivă (octombrie 2020 – august 2022), când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință (unde este amplasat acesta). Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu, astfel încât el să reflecte corect modificările legislative numeroase și la intervale scurte de timp în domeniul energiei. De asemenea, îndrumăm clienții să transmită lunar indexul lor de consum de energie și să asigure accesul la contor pentru citire, astfel încât facturarea să reflecte consumul lor real.”, a transmis, vineri, compania.