Mihai Stoica, audiat la DNA în dosarul cărţilor scrise de DEŢINUŢI

Mihai Stoica, directorul sportiv al celor de la Steaua, a fost audiat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

13 sept. 2016, 11:00
Mihai Stoica, audiat la DNA în dosarul cărţilor scrise de DEŢINUŢI

Mihai Stoica a venit la sediul DNA pentru a da declaratii in fata procurorilor in dosarul cartilor scrise pentru a putea fi eliberat mai devreme din penitenciar.

In acest dosar au mai fost audiati Gigi Becali si George Copos.

Directorul sportiv al Stelei a fost condamnat în anul 2014, în dosarul transferurilor de jucători, la trei ani şi şase luni de închisoare, fiind eliberat condiţionat în luna februarie a acestui an. Fostul manager al echipei Steaua este unul dintre condamnaţii care au obţinut zile de libertate pe baza cărţilor scrise în detenţie.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat în 2014, alături de Stoica, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, şi pe Gheorghe Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Procurorii doresc sa afle modul in care au fost scrise cartile de fostii detinuti, existand suspiciuni ca acestia ar fi plagiat sau ar fi primit ajutor din exterior in momentul redactarii „lucrarilor stiintifice”.

DNA s-a autosesizat la începutul acestui an după ce s-a înregistrat un număr record de deținuți care au scris cărți în penitenciare. Din datele Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 188 de deţinuţi au scris şi publicat peste 400 de cărţi în ultimii doi ani, printre aceştia fiind Gigi Becali, George Copos, Cătălin Voicu, Miron Mitrea, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu şi Ioan Niculae.

Audierile sunt deocamdată la început și nu s-a început urmărirea penală față de vreo persoană.