Mihai Sturzu a anunţat că îşi dă DEMISIA din PSD. Dragnea: „Nu l-a rugat nimeni să rămână”

Social-democratul Mihai Sturzu a anunţat, sâmbătă, după un schimb de replici cu liderul PSD, Liviu Dragnea, la Congresul TSD, că îşi dă demisia din partid. Sturzu l-a acuzat pe Dragnea că "a minţit şi a manipulat, parcă a fost la şcoala FSN-ului de manipulare". 

12 dec. 2015, 13:16
Mihai Sturzu a anunţat că îşi dă DEMISIA din PSD. Dragnea: „Nu l-a rugat nimeni să rămână”

Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democraţi, a anunţat sâmbătă, după un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea în cadrul congresului TSD, că demisionează din partid şi a respins acuzaţiile lansate de preşedintele PSD.

„Nu mai pot continua în condiţiile în care nu respectăm ce votăm. (…) Nu merg la niciun alt partid. Eu cred că România are nevoie de o resetare profundă a clasei politice”, a declarat Sturzu, pentru Mediafax

El a negat acuzaţiile lansate de Liviu Dragnea privind propunerea sa de a exploata politic emoţia generată de tragedia de la Colectiv, prin înfiinţarea unei noi mişcări.

Domnul Liviu Dragnea a minţit şi a manipulat, parcă a fost la şcoala FSN-ului de manipulare. Eu am avut această discuţie cu domnia sa după ce au am fost la proteste împotriva lui Piedone şi a lui Gabi Oprea şi am spus că ce strigă oamenii în piaţă este foarte corect şi oamenii au foarte mare dreptate şi că PSD are nevoie de o reformă şi că putem porni această reformă de la PSD. Ce a înţeles domnia sa şi ce a spus pe scenă m-a durut foarte tare, dar n-am ce să fac, are altă şcoală politică decât am eu, nu ne comparăm. El este ditai Goliat, eu sunt un David mic pe lângă el”, a explicat Sturzu.

Anunţul demisiei a fost făcut după un schimb foarte dur de acuzaţii între Mihai Sturzu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Anterior, Sturzu declarase că se gândește să se despartă de PSD și probabil, în cursul zilei de luni, își va da demisia din acest partid.

Anunțul lui Mihai Sturzu vine după ce a lansat mai multe acuze la adresa președintelui formațiunii politice, Liviu Dragnea, cerându-i acestuia să se retragă din funcția de lider PSD pentru că este implicat într-un dosar de corupție, iar Dragnea, la rândul său, l-a acuzat că i-ar fi propus să organizeze un scenariu politic din care să reiasă o mișcare și să rezulte ulterior o alianță parlamentară.

„Eu nu sunt atât de expert la politică cum este Liviu Dragnea, dacă are astfel de planuri este foarte bine. Eu știu ce am învățat din cărți și sunt convins că PSD are nevoie de reformare. Ce vrea să facă Liviu Dragnea nu știu. Eu i-am cerut mai multă independență pentru TSD”, a declarat Mihai Sturzu.

El a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi vorbit în numele lui Victor Ponta. „M-a dezamăgit profund această atitudine a lui Liviu Dragnea. Nu este un secret pentru nimeni că am intrat în politică acum cinci ani, la invitația lui Victor Ponta, care mi-a spus atunci că o mână de oameni tineri pot reforma PSD. Din păcate, au trecut cinci ani, să pierdem alegeri, să ne dăm seama că PSD nu se poate reforma. L-aș întreba pe domnul Dragnea dacă acest caracter sub semnul întrebării pe care îl observă azi la mine și la Victor Ponta nu l-a observat și înainte când îi făcea campanie lui Victor Ponta și eu dormeam nopțile prin parcări în campanie. Trebuia să ne spună atunci că nu avem caracter OK. (…) Mi se pare că problema nu e aici, ci la Liviu Dragnea, care are probleme de credibilitate”, a susținut Sturzu.

El a declarat presei că se gândește să își continue cariera politică cu un alt proiect, undeva la nivel local, „acasă în Brașov”.

„Eu sunt din Brașov. Poate construim ceva de la zero acolo, cu oameni care în niciun caz nu susțin acest proiect politic. Oricum e prea devreme să vorbim acum”, a spus el.

Mihai Sturzu a precizat că a cerut suspendarea lui Dragnea în conformitate cu prevederile Codului de conduită pe care acesta l-a propus și în concordanță cu ceea ce scrie pe site-ul ÎCCJ.

„Am cerut suspendarea lui Liviu Dragnea în conformitate cu Codul de conduită pe care acesta l-a propus și în concordanță cu ceea ce scrie pe site-ul ÎCCJ. Dacă în statutul PSD nu mai poți fi membru dacă ești condamnat pentru corupție, i-am solicitat lui Liviu Dragnea, pe a cărui inteligență mă bazez, să facă el primul pas, pentru că el spune mereu să punem interesul partidului mai presus decât cel personal”, a completat Sturzu.

CITEŞTE ŞI TENSIUNI la Congresul TSD. Mihai Sturzu i-a cerut lui Liviu Dragnea să se SUSPENDE. Reacţie dură a liderului PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la rândul său, că tinerii social-democrați nu erau preocupați de faptul că Mihai Sturzu a anunțat că vrea să plece din partid și că nu l-a rugat nimeni să rămână.

Eu am văzut în rândul tinerilor din partid, cu care am făcut sute de poze, că nu erau preocupați de asta (de faptul că Mihai Sturzu a anunțat că pleacă din PSD — n.r.), au foarte multă speranță, așteaptă să-și voteze noul lider, care să fie totuși un lider adevărat, de-al lor, să lucreze împreună cu ei. Sunt hotărâți să facem schimbări profunde în politica românească, în partidul nostru, să ne apucăm serios de campanie, au foarte multe proiecte pe care nu s-a uitat nimeni din păcate în ultimii doi ani și o să le ducem mai departe. Am văzut că acest domn aștepta să fie rugat să rămână. Din ce am văzut, nu l-a rugat nimeni, așa că nu știu ce o să facă. Sunt doi ani din viața Tineretului Social-Democrat care o să fie trecuți cu vederea până la urmă”, a spus Dragnea la congresul organizației de tineret.

El a adăugat că i se pare inadmisibil faptul că la congresul TSD nu au fost invitați foștii președinți ai organizației — Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu—, iar invitația trebuia să fie făcută de președintele în exercițiu Mihai Sturzu.

„Asta este culmea! Este inadmisibil faptul că fostul președinte al TSD, fostul-actualul, domnul care am înțeles că pleacă, să nu invite la acest congres, pentru că el trebuia să facă invitația, și eu am fost foarte deranjat pentru faptul că Victor Ponta și Nicu Băniciou nu au fost invitați”, a spus Dragnea.

Prezent sâmbătă la congresul TSD, Liviu Dragnea a spus că Mihai Sturzu ar fi dorit să realizeze un scenariu, din care să iasă o mișcare, care să crească ulterior, după care să fie făcută o alianță parlamentară.

„Mie mi-a propus dl aviator Mihai Sturzu ceva care m-a cutremurat: ca, după tragedia de la Colectiv, el să folosească acea emoție — o tragedie în care au murit 60 de tineri — să vină la sediul PSD cu niște tineri, să-mi facă niște propuneri, pe care eu să nu le accept, după care el să facă o mișcare și acea mișcare să crească și, ulterior, să facem alianță parlamentară. Nu este admisibil să te gândești că poți folosi o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru așa ceva”, a afirmat Dragnea, de la tribuna congresului TSD


loading...