TENSIUNI la Congresul TSD. Mihai Sturzu i-a cerut lui Liviu Dragnea să se SUSPENDE. Reacţie dură a liderului PSD

Deputatul Mihai Sturzu, liderul TSD, i-a cerut sâmbătă președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, să se suspende de la şefia PSD, până la rezolvarea problemelor juridice pe care le are. Dragnea i-a dat o replică dură, spunând că schimbările în partid trebuie să înceapă "cu astfel de oameni", acuzându-l pe "domnul aviator Sturzu" că a vrut să se folosească, în planurile sale, de tragedia de la Colectiv.

12 dec. 2015, 11:25
TENSIUNI la Congresul TSD. Mihai Sturzu i-a cerut lui Liviu Dragnea să se SUSPENDE. Reacţie dură a liderului PSD

Tineretul Social Democrat s-a reunit sâmbătă în congres, pentru a alege noul preşedinte al TSD, funcţie deţinută până acum de Mihai Sturzu.

Deputatul Mihai Sturzu le-a vorbit, în cadrul reuniunii, tinerilor social-democrați despre necesitatea unei schimbări de mentalitate și viziune politică la nivelul partidului, amintind că președintele PSD figurează pe site-ul ÎCCJ, lucru care nu onorează partidul.

Este o mare problemă că noi avem un crez extrem de greșit. Am văzut lozinci ‘vino în PSD ca să îți faci un viitor’. Doamne ferește! Nu trebuie să vii în politică să îți faci un viitor. Fantastică greșeală și astăzi am plătit pentru greșeala asta. (…) Lumea se schimbă cu o viteză amețitoare și, dacă nu ținem pasul, nu este bine”, a afirmat liderul TSD, la lucrările congresului Organizației de Tineret.

În contextul în care la congresul TSD este prezent, sâmbătă, și președintele Partidului Social Democrat, Mihai Sturzu a amintit și despre procesele juridice ale lui Liviu Dragnea, cerându-i acestuia, la finalul discursului său, retragerea din funcția de lider al PSD și convocarea unui congres al formațiunii.

În opinia lui Mihai Sturzu, este necesară distanțarea PSD de comunism, lucru care se poate face dacă și cei care au deținut funcții să nu mai aibă acces la acestea astăzi.

CITEŞTE ŞI CONGRES TSD. Tinerii din PSD îşi aleg noul lider. Sturzu: Indiferent cine câştigă, câştigător va fi Dragnea

Nu este ok să operăm cu aceleași elemente ale FSN. FSN a fost prima păcăleală care a fost dată românilor, că s-a transformat în partid politic. El a fost partidul care a adus mineriadele, timpul în care regele nu a fost primit în țară. (…) Trebuie să ne rupem de FSN, domnule Liviu Dragnea, chiar dacă unii oameni trebuie să plece acasă. Hai să le spunem, domnule Dragnea, dacă PSD este la putere sau în opoziție, să spunem ce facem în alegeri. PSD plus UNPR egal love sau nu, că nu știm. (…) Mai sunt multe răspunsuri”, a afirmat Sturzu.

Un alt subiect despre care a vorbit liderul TSD a fost nevoia de rupere de baroni și corupție. „Aș propune ca fiecare membru să fie suspendat pentru orice faptă penală săvârșită cu intenție”, a declarat el.  Sturzu a mai spus că pe site-ul ÎCCJ apare numele lui Liviu Dragnea într-un dosar care nu face onoare partidului.

De asemenea, Mihai Sturzu a cerut o „deschidere” a partidului, precum și reformarea formațiunii.

Totodată, el a propus schimbarea siglei partidului și a numelui, pentru ca PSD să iasă cu o nouă ofertă politică.

Președintele TSD, Mihai Sturzu, nu a primit însă, după discursul său, susținerea tinerilor social-democrați, unii dintre vorbitori acuzându-l pe acesta că își urmărește propriul interes politic. De asemenea, ei l-au acuzat că a uitat partidul care l-a promovat și i-a dat funcții în Parlament.

REACŢIA LUI LIVIU DRAGNEA

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat  că îl susține pe Gabriel Petrea la funcția de președinte al Tineretului Social Democrat şi a  respins atacurile lansate, de la tribuna congresului, de Mihai Sturzu.

Dragnea le-a mărturisit participanţilor la congresul TSD că trebuie să le spună ce i-a propus Struzu, imediat după tragedia de la Clubul Colectiv în care şi-au pierdut viaţa 60 de oameni.

Preşedintele PSD a spus astfel că, la acel moment, „domnul aviator Sturzu” i-a propus ceva cu care nu doar că nu a fost de acord, dar l-a cutremurat: să folosească acea emoţie generată de tragedie, să vină la sediul PSD cu un grup de tineri, să însceneze un conflict cu Dragnea din care să se nască o nouă mişcare politică, după care aceasta să facă o alinaţă cu PSD.

„Nu este admisibil să foloseşti o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru aşa ceva (…) Dacă reforma în PSD trebuie să înceapă, cu ceva cu aşa ceva trebuie să înceapă”, a declarat Dragnea. „Sunt decât câţiva care n-au înţeles că PSD-ul a intrat în altă etapă”, a arătat Dragnea.loading...