Mihai Trăistariu, profesor de matematică, o critică pe Dana Nălbaru, adepta sistemului homeschooling: „Copiii să fie totuși duși într-un colectiv, unde mai iei o înjurătură, mai treci printr-o înzăpezire”

Mihai Trăistariu susține că există multe dezavantaje pentru copiii care nu sunt integrați într-un colectiv și îi atrage atenția Danei Nălbaru, adepta homeschooling-ului.

10 ian. 2024, 20:28
Mihai Trăistariu, profesor de matematică, o critică pe Dana Nălbaru, adepta sistemului homeschooling: „Copiii să fie totuși duși într-un colectiv, unde mai iei o înjurătură, mai treci printr-o înzăpezire”
Mihai Trăistariu, despre sistemul homeschooling adoptat de Dana Nălbaru

Mihai Trăistariu, care e și profesor de matematică, îi atrage atenția Danei Nălbaru, adepta sistemului homeschooling, că există multe dezavantaje dacă nu-și integrează copiii într-un colectiv. Artistul a explicat și care este marele pericol, atunci când părinții optează pentru această formă de învățământ, atât de controversată în România.

Mihai Trăistariu este de părere că Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu-și duc copiii la școală și din comoditate, după ce s-au mutat în afara Bucureștiului.

„Am văzut cazul Danei Nălbaru, chiar s-a iscat un scandal, pe tema asta, căci mulți nu sunt de acord. Pot să fiu de acord că vrei să-ți ferești copiii de răutăți, dar la Dana și soțul ei este vorba însă și despre o anume comoditate, am văzut că s-au mutat la țară. Doar nu o să ia mașina să facă o oră, pe drum, ca să escaladeze Bucureștiul și să-și ducă copiii la o școală privată sau de stat”, a declarat Mihai Trăistariu, pentru Playtech Știri.

Citește și: Băiețelul de 7 ani al Danei Nălbaru învață pentru Bacalaureat prin homeschooling. Ministerul cere sesizarea organelor pentru părinţii care nu-şi trimit copiii la şcoală

Artistul mai atrage atenția că este necesar ca micuții să fie integrați într-un colectiv, pentru a face cunoștință cu toate problemele vieții și pentru a se putea descurca în viitor.

„La copii, e ca cu imunitatea corpului. Dacă nu-l treci prin anumiți microbi, nu va fi învățat, antrenat, să se ferească de bolile grave. Trebuie să lași copiii să se întâlnească și cu situațiile grele, chiar și cu bulling. Nu îl ții protejat, într-o carcasă, și când îi dai drumul, la 18 ani, e varză! El va crede că toată lumea e corectă, bună, dar va lua numai bobârnace. Trebuie să se imunizeze și la răutăți. Copiii să fie totuși duși într-un colectiv, unde mai iei o înjurătură, mai treci printr-o înzăpezire, o lumină stinsă, nu îți ții copiii protejați ca într-o bulă de Paradis și le spui că așa e viața, iar ei, la 18 ani, când ies în lume, să nu fie pregătiți, căci viața are și bune și rele. Ăsta e și un moft, în România, cu școala de acasă”, a mai spus artistul.

Citește și: Ana Baniciu este însărcinată. Toată familia e în culmea fericirii: „Suntem fericiți, recunoscători și nerăbdători să ne cunoaștem iubirea cea mare”

Citește și: Mihai Trăistariu are o nepoată dispărută de 5 ani, geniu în matematică: Ultimul semn de viață dat de Raluca

Acesta a vorbit și despre avantajele școlii de acasă, mai ales pentru copiii vedetelor, care adesea au devenit ținta răutăților colegilor.

„Copilul de vedetă poate fi agresat, jignit, mai știu eu ce, au fost multe cazuri. Aici ar mai putea fi un motiv să nu îl duci într-un colectiv. Poți chema acasă profesori foarte buni, aici ar mai fi un avantaj, motivați de un salariu bun. Iar copilul să avanseze, într-un an, cât alții în 5. Cine are însă firea de tocilar o are oricum. În concluzie, este o alegere personală. Eu nu i-aș face copilului meu școala de acasă, căci la 18 ani îl scapi din mână și trebuie să trăiască printre oameni, iar ei sunt de toate felurile. Aș alege ce are toată lumea, de-abia atunci e imun la orice”, a adăugat Mihai Trăistariu.