Mihai Trăistariu, virulent după rușinea istorică de la Eurovision: „Anulăm voturile juriului și le punem pe cele ale computerului”

Mihai Trăistariu, cântărețul care a bifat una dintre cele mai bune performanțe din partea României la Eurovision, s-a declarat dezamăgit de modul în care organizatorii concursului muzical au gestionat situația voturilor. 

15 mai 2022, 18:35
Mihai Trăistariu, virulent după rușinea istorică de la Eurovision: „Anulăm voturile juriului și le punem pe cele ale computerului”

Organizatorii Eurovision susțin că România și alte cinci state sunt suspecte de „fraudă”. Juriul de la București a acordat 12 puncte Republicii Moldova, dar organizatorii au decis anularea voturilor pentru Zdob și Zdub și oferirea „din partea casei” a maximului de puncte pentru Ucraina, favorita incontestabilă.

Mihai Trăistariu a oferit primă reacție în urma controverselor iscate post-eveniment.

„Eurovisionul e plin de scandal dintotdeauna, dar ca anul acesta nu a fost niciodată. 37 de note de 0 din 41 a luat România, de la juriu. E ciudat. România nu a cântat rău, a și dansat. S-a prezentat impecabil. Este ciudat, se votează politic. Ucraina a câștigat pentru că este în situația în care este, era favorită în sondaje de o lună de zile. Nu e rea piesa lor, dar nici de locul 1.

Citeste si Victoria Ucrainei la Eurovision, premeditată de organizatori? Dezvăluiri de culise: „Lipsă de transparență, oribil! E posibil să fie începutul sfârșitului acestui concurs” | EXCLUSIV

Mihai Trăistariu: „Faptul că noi am dat zero Moldovei, mi s-a părut ciudat”

Faptul că noi am dat zero Moldovei, mi s-a părut ciudat. Mi s-a aprins ‘beculețul’. Noi am dat 12 puncte, potrivit TVR. 6 țări au avut nereguli și li s-a eliminat punctajul. Am fost și eu în juriu, în trecut. Noi dăm notele cu o seară înainte. Noi vedem ultima repetiție, asta notează juriulCum să se insinueze că au fost nereguli? Anulăm voturile juriului și punem voturile computerului… E rușinos ce s-a întâmplat”

, a declarat Mihai Trăistariu, pentru România TV.

Citeste si Scandal după votul de la Eurovision 2022. TVR: „Regulile au fost schimbate în timpul jocului”. Ce spune despre acuzaţiile de fraudare a voturilor