Mihai Tudose a ieșit la atac: „PSD și-a asumat să facă ordine după PNL!”

Mihai Tudose a ieșit la atac. Fostul premier al României susține că PSD trebuie să facă ordine după haosul lăsat de PNL la guvernare. 

16 aug. 2023, 21:54
Mihai Tudose a ieșit la atac: „PSD și-a asumat să facă ordine după PNL!”

Eurodeputatul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, a vorbit despre reformele vehiculate de Guvern, miercuri, 16 august.  Fostul premier crede că partenerii de la PNL „se luptă cu propriul lor PNRR, pe care ni l-au prezentat acum trei ani ca fiind cel mai bun proiect, ca fiind cel mai bun PNRR care există pe planeta asta”.

Întrebat dacă este de părere că PNL ar fi trebuit să facă mai devreme reformele, social-democratul a afirmat:

„Răspunsul este ‘da’. Reformele trebuiau făcute de mult. Anumite lucruri s-au tot adăugat și la un moment dat au ajuns la un nivel insuportabil – vorbim și de acele sporuri, și de tot felul de scutiri (…), excepții.

Plecăm cu o excepție, după aia altcineva țipă efectiv că, domne’, de ce ăia să fie exceptați și noi nu? Și mai apare al doilea asterisc cu excepția și după aia o să avem un proiect de lege de 10 pagini și niște anexe de 100 de pagini cu asteriscuri, cu excepții și portițe, și alte situații care nu fac obiectul legii ș.a.m.d. La un moment dat, toată lumea se regăsește într-o excepție”, a declarat Tudose, la B1 TV.

„PSD și-a asumat să facă curat” după PNL și USR

„Și atunci, da, la un moment dat, PSD – și mai ales domnul prim-ministru Ciolacu – și-a asumat să facă curat, să aprindă lumina, le punem pe toate pe masă și facem curat. Aici este atitudinea partenerilor noștri de coaliție pe care, nu știu, eu personal nu prea o înțeleg sau îmi vine foarte greu să o înțeleg, fiindcă ei practic se luptă cu propriul lor PNRR, pe care ni l-au prezentat acum trei ani ca fiind cel mai bun proiect, ca fiind cel mai bun PNRR care există pe planeta asta”

, a adăugat Mihai Tudose, vicepreședinte PSD.

Tudose „aruncă mortul” în curtea USR și PNL, pentru haosul din PNRR.

„Lucruri pe care ei le-au scris acolo că trebuie eliminate, excepțiile fiscale, ei acum nu sunt de acord ș.a.m.d. Deci noi am luat din PNRR, dăm sute de milioane de lei pe piste de biciclete între localități care hai să spunem că numărul de biciclete de acolo nu este impresionant, ca să nu spunem că oamenii aceia nu prea au bani de biciclete.

Dar noi facem sute de kilometri de piste de biciclete, că aici aveam o problemă de buget, știți, cu pistele astea de biciclete ne va fi mult mai bine. Nu mai spun de bani de consultanță, nu mai spun de tot felul de studii ș.a.m.d.”, a mai spus eurodeputatul.

Trei premieri PNL a avut România înainte de social-democratul Marcel Ciolacu, pe: Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Ludovic Orban.