Mihai Tudose anunță un scenariu de coșmar pentru România: „Croația și Bulgaria vor intra fluierând în Schengen”. Ce jocuri murdare ar face, de fapt, Austria

Unii politicieni din România susțin că s-au săturat să încaseze bobârnace de la Austria, în mod nejustificat. Mihai Tudose, fost premier, se numără printre cei mai vocali, pe marginea acestui subiect. 

06 dec. 2022, 16:36
Mihai Tudose anunță un scenariu de coșmar pentru România: „Croația și Bulgaria vor intra fluierând în Schengen”. Ce jocuri murdare ar face, de fapt, Austria

În opinia europarlamentarului PSD, nu mai este niciun motiv de negociere. România merită acceptată în Schengen și punct. Comisia Europeană și toate celelalte state din UE deja și-au dat acordul, a amintit fostul șef de la Palatul Victoria.

„O să spun exact ce gândesc şi ce am aflat pe aici. Eu nu cred că se mai poate face nimic şi nu ştiu ce naiba mai negociem, că toată lumea a recunoscut că am îndeplinit toate criteriile tehnice care trebuiau îndeplinite. Eu nu cred că vom fi nici pe ordinea de zi, ţineţi minte ce vă spun”, a declarat Mihai Tudose.

Europarlamentarul este foarte sceptic în legătură cu acceptarea României la Spațiul Schengen. În 2022, țara noastră nu va primi acceptul de la Austria. În schimb, vor fi primite cu brațele deschise Bulgaria și Croația, crede Tudose.

„Va intra Croaţia fluierând şi Bulgaria şi cu noi nici nu vom fi pe ordinea de zi (…)

Ultima dată când m-am uitat pe o hartă nu aveam graniţă cu Austria, poate au ei alte hărţi”, a mai precizat fostul premier.

 

Jocurile murdare de la UE. România, șantajată într-un mod grosolan de Austria?

 

În opinia lui Tudose, Austria se opune aderării României la Schengen din alte motive decât cele menționate public: „sunt alte argumente, de ordin politic, economic, pe care nu le pot spune acele state, public, pe masă”.

Data viitoare, țara noastră ar putea avea mai mult succes, crede Mihai Tudose.

„Eu sper că data viitoare, că va fi şi o dată viitoare. Acum, o să ziceţi că fac politică dar principalii vectori, astăzi, când stăm de vorbă, în România sunt preşedintele, premierul, ministrul de Interne, ministrul de Externe. Toţi, din familia PNL, din familia de dreapta. Comisia este condusă de dreapta, Parlamentul este condus de dreapta, e familia lor politică”, a declarat Tudose, menţionând că ţara care se opune, Austria, este guvernată de asemenea, de un guvern „de dreapta”.

„Aşteptăm, poate data viitoare, pe preşedinţia spaniolă, prim-ministrul spaniol fiind social-democrat, să avem mai mult succes”, a mai afirmat Tudose.