Mihai Tudose: ”Votul bate viața la PNL. Este indiferența unor guvernanți preocupați doar de alegeri”

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose susține că a cerut Comisiei Europene să fie trimiși și în România roboții care dezinfectează în doar 15 minute un salon de spital. Politicianul a precizat că Guvernul PNL nu a cerut acestu lucru.

25 nov. 2020, 16:39
Mihai Tudose: ”Votul bate viața la PNL. Este indiferența unor guvernanți preocupați doar de alegeri”
Mihai Tudose

Mihai Tudose a precizat că Comisia Europeană cumpără în aceste zile 200 de roboți pentru dezinfectarea spitalelor din UE, iar România nu a soliticitat niciunul. Prin urmare, vicepreședintele PNL a cerut să fie direcționați acești roboți și către România și celălalte țări care întâmpină dificultăți în achiziționare de echipament performant în lupta cu coronavirusul.

Citește și: Ministrul Economiei: Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu protejează împotriva Covid-19

”Comisia Europeană cumpără în aceste zile 200 de roboți pentru dezinfectarea spitalelor din UE. În următoarele săptămâni vor fi trimiși către statele membre. Câți roboți a cerut România, în ce stadiu sunt demersurile Ministerului Sănătății în acest sens? În condițiile lipsei de transparență – și, e clar, de competență – a Guvernului, am cerut azi Comisiei Europene, printr-o interpelare, să direcționeze acești roboți cu precădere către România și celelalte țări care au dificultăți în achiziționarea de echipament performant în lupta anti-Covid” , susține politicianul.

De asemenea, vicepreședintele PSD a precizat că România nu testează la adevărata capacitate a sistemului medical, iar românii mor pe capete din cauza actualului Guvern.

”Până la apariția vaccinului, testarea rămâne, după cum ne arată exemplele altor state, un mijloc eficient de stopare a propagării virusului. Toată lumea se concentrează pe testare masivă, numai România nu testează la adevărata capacitate a sistemului medical. Dintr-un cinic calcul electoral! Mor românii pe capete din cauza unui guvern cu o singură grijă: să fie agățat de putere încă 4 ani!” , a precizat Mihai Tudose.

Mihai Tudose susține că actuali guvernanți sunt preocupați strict de alegerile parlamentare și nu de situația sanitară din România.

”Ce face, de fapt, Ministerul Sănătății pentru a beneficia de sprijinul european? Mă tem că mai e ceva pe lângă lipsa de competență și transparență guvernamentale. E indiferența criminală a unor guvernanți preocupați strict de alegeri!” , conchide vicepreședintele PSD în postarea de pe Facebook.