Mihai Tudose: Când era președinte al PNL Florin Cîțu „avea un singur gând, să-i creeze dificultăți premierului”

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a făcut dezvăluiri din culisele coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR. Potrivit fostului premier, în perioada în care Florin Cîțu era președinte al PNL "avea un singur gând, să-i creeze dificultăți premierului".

27 apr. 2022, 09:14
Mihai Tudose: Când era președinte al PNL Florin Cîțu „avea un singur gând, să-i creeze dificultăți premierului”

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat marți că fostul lider PNL Florin Cîțu „nu scotea o vorbă” în ședințele de coaliție, dar făcea declarații în fața presei.

„Eu am asistat la ședințe de coaliție. Domnul Cîțu întârzia puțin, înainte dădea declarații de presă: mă duc acum înăuntru și fac remanieri, și rup. Înăuntru nu scotea o vorbă. Avea un singur gând, să-i creeze dificultăți premierului (n.r. Nicolae Ciucă). Înăuntru nu scotea un cuvânt despre nimic. Câteodată mai făceam teasing, că vedeam ce se întâmplă afară: ”Nu facem și noi o remaniere dacă tot ai venit?”, ”Ce era să zic și eu”. Între timp, toată presa inflamată.”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Citeşte şi: De ce nu a mers Florin Cîţu alături de premierul Ciucă şi Marcel Ciolacu în Ucraina. Rareş Bogdan: Florin Cîțu va fi prezent miercuri

Mihai Tudose a criticat şi decizia fostului premier Florin Cîţu de a-şi lua angajamentul că România va cumpăra milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 până în 2023, în condițiile în care românii au fost reticenţi în cea ce priveşte vaccinarea şi multe vaccinuri aflate pe stoc în țara noastră au expirat.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „România nu era obligată să accepte acele tranşe de vaccin”

„Cîțu a spus că își asumă. ”Am decis eu!”, dar nu ai vrea tu să decizi să dai un miliard acum? Costă în jur de un miliard dozele pe care ar trebui să le luăm. Nu avem ce face cu ele. Anul trecut, toate țările UE au fost întrebate de Comisia Europeană dacă mai vor dozele de vaccin contractate. România atunci, sub înțeleapta conducere a domnului Cîțu, nu și-a manifestat opțiunea că nu mai dorește. Putea să zică că nu mai luăm.”, a mai spus Mihai Tudose.