Mihai Tudose, despre nominalizarea ca premier a lui Dacian Cioloş: „Nu se va ajunge cu circul până în Parlament. Îşi va depune mandatul înainte”

Fostul premier PSD Mihai Tudose consideră că Dacian Cioloş nu are nicio şansă să formeze un cabinet şi acesta va renunţa repede la ideea de a deveni premier.

11 oct. 2021, 19:36
Mihai Tudose, despre nominalizarea ca premier a lui Dacian Cioloş: „Nu se va ajunge cu circul până în Parlament. Îşi va depune mandatul înainte”

Mihai Tudose consideră că Dacian Cioloş nu va reuşi să adune majoritatea care să-l instaleze la Palatul Victoria. „Va începe negocierile şi când va auzi Nu! Nu! Nu!, va renunţa. Cred că îşi va depune mandatul, nu se va ajunge cu circul până în Parlament, cu audieri în Comisii şi vot în plen”, a spus fostul premier.

Întrebat care au fost raţiunile pentru care Klaus Iohannis a făcut o astfel de propunere şi dacă şeful statului anticipează respingerea la vot a lui Dacian Cioloş, Mihai Tudose a răspuns: „Nu ştiu dacă a fost asta… PNL n-a mers la Cotroceni cu o propunere de premier, PSD a venit cu ideea de alegeri anticipate şi a venir al treilea partid, USR, cu o idee de premier. „Luaţi-o şi jucaţi-o”, le-a zis Iohannis. Eu cred că preşedintele trebuie să revină la o discţie serioasă”.

Citeşte şi Florin Cîțu, primul mesaj după ce Iohannis l-a desemnat premier pe Cioloș: Responsabilitatea lui e una imensă!

Colegii din PSD ai lui Mihai Tudose au declarat imediat după nominalizarea făcută de Klaus Iohannis că nu vor susţine formarea unui guvern Cioloş. „Moţiunea a fost şi împotriva miniştrilor USR. Aceasta este o propunere neserioasă, care contrazice toate deciziile preşedintelui din acest an.. Ne-a spus anul trecut că nu desemneaza un premier din rândurile PSD pentru că nu există o majoritate, iar acum face o desemnare din rândul coaliţiei pierzatorilor.

Este o propunere neserioasă. Cioloş a mai fost premier o dată şi a fost un dezastru. Această propunere este o glumă”, a afirmat liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis.

Citeşte şi AUR şterge pe jos cu propunerea lui Iohannis pentru funcţia de premier: „Votăm împotriva acestui Guvern. Va duce ţara cu oiştea în gard”