Mihai Tudose explică majorarea preţului la carburanţi: Nu este din cauza supraaccizei, ci a preţului petrolului

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri că prețul carburanților nu a crescut din cauza supraaccizei, ci a faptului că prețul barilului de petrol s-a mărit.

RomaniaTV.net
04 oct. 2017, 13:59
Mihai Tudose explică majorarea preţului la carburanţi: Nu este din cauza supraaccizei, ci a preţului petrolului

Mihai Tudose a explicat că preţul barilului, care urcat şi din cauza fenomenelor meteo din Golful Mexic, a dus la creşterea carburanţilor în România.

„Prețul carburantului nu a crescut din cauza supraaccizei. Dacă faceți o analiză pe ce înseamnă creșterea prețului la barilul de petrol, influențată de fenomenele meteo din Golful Mexic, o să vedeți că nu a crescut deloc din cauza accizei, așa cum am bănuit și am pronosticat”, a punctat Tudose.

Şeful executivuluia precizat că vor fi discuţii cu transportatorii pe tema supraaccizei. „Domniile lor invocă o similitudine cu alte țări din UE unde se returnează o parte din acciză la transportatori. Am zis că o să avem o discuție când ne-am întâlnit luna trecută, continuăm discuțiile cu domniile lor. Amenință cu greva? Noi ce să spunem, să nu facă?”, a afirmat Mihai Tudose în Piața Victoriei, unde a făcut declarații alături de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.