Mihai Tudose: Guvernul a reuşit să confişte sărbătorile de iarnă. Eu aş deschide toate târgurile de Crăciun. Dacă îl îmbrăcăm pe Moş Crăciun în galben ne dă voie?

Social-democratul se arată revoltat de modul în care guvernul PNL a decis să tranşeze problema sărbătorilor de iarnă având în vedere contextul pandemiei de coronavirus.

02 dec. 2020, 12:55
Mihai Tudose: Guvernul a reuşit să confişte sărbătorile de iarnă. Eu aş deschide toate târgurile de Crăciun. Dacă îl îmbrăcăm pe Moş Crăciun în galben ne dă voie?

Mihai Tudose spune că guvernul a reuşit să confişte sărbătorile de iarnă, iar din punctul lui de vedere Târgurile de Crăciun ar trebui deschise în toată ţara.

Mihai Tudose: Cred că îi deranjează foarte mult că Moş Crăciun este tradiţional îmbrăcat în roşu

„Sărbătorile n-au trecut, abia acum vin. Vine Moş Nicolae, sărbătoare mare la români care e confiscată de ziua alegerilor, aşa a vrut guvernul. Am fost anunţaţi foarte brutal, că acest Crăciun va fi altfel, adică să nu fie şi de Anul Nou să staţi acasă. A reuşit Guvernul să confişte sărbătorile. Cred că îi deranjează foarte mult că Moş Crăciun este tradiţional îmbrăcat în roşu. N-am făcut noi chestia asta, el e aşa de mii de ani.

Dacă îl îmbrăcăm în galben credeţi că le dă voie? Că înţeleg că la Iaşi e voie Târg de Crăciun, la Craiova l-au închis, incidenţa fiind asemănătoare. Dacă îl îmbrăcăm pe Moş în galben de Crăciun la Brăila? Eu aş deschide toate Târgurile de Crăciun. E tradiţia noastră. E o sărbătoare religioasă mare. Cultul nostru este scris în Constituţie. Biserica a fost stâlpul pe care s-a sprijinit România atunci când a fost greu. Dacă vei confisca o asemenea sărbătoare mie mi se pare că nu mai ai nimic de a face cu modul de condure a unui stat. Nu promovez haosul, dar se poate face cu nişte reguli stricte. Nu le luaţi copiilor bucuria!, a spus Mihai Tudose, la Gândul Live.

Târgul de Crăciun de la Craiova a fost închis

Târgul de Crăciun din Craiova s-a închis la doar o oră după ce autoritățile locale au aprins luminile de sărbători. Mai multe instituții de control i-au verificat pe comercianți și au decis să tragă obloanele căsuțelor, pe motiv că nu ar avea aviz de funcționare.

Surse din Primaria Craiova spun însă că aceste avize nu se solicită și nu se emit anterior. Mai exact, de la Primarie s-ar trimite doar o informare către ITM, DSP și alte instituții cu privire la faptul că se va face comerț provizoriu.

Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, acuză prefectul de Dolj că o sabotează.

„Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcţionarea chioşcurilor pe raza oraşului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanţă, hotărâre de guvern nu interzice asta! Şi atunci de unde zelul prefectului de Dolj şi al tuturor instituţiilor de forţă şi control de a le cere imperativ comercianţilor să inchidă chioşcurile din zona centrală care funcţionează perfect legal, aşa cum funcţionează alte sute de chioşcuri în toate cartierele oraşului? Şi de ce a fost necesar ca o maşină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniţi să vadă luminiţele de sărbători? După ce PNL a închis pieţele şi producătorii ingheaţă şi ei şi marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor”, a scris sâmbătă seară, pe Facebook, Lia Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi:Reportaj! Cum a durat Târgul de Crăciun din Craiova doar o oră! Luminiţe, kurtos colac şi iz de campanie electorală: “Olguţa, premier! E mai buna decât Orban!”