Mihai Tudose: La 48 de ore, încă e lipsă de energie electrică în localităţi, şcoli, dispensare. Nu e posibil aşa ceva

Premierul Mihai Tudose, care marţi participă la Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă în Timişoara, în care se discută despre efectele furtunii de duminică, a criticat intervenţia greoaie a E-Distribuţie Banat (Enel) spunând că nu este posibil ca la 48 de ore de la vijelie localităţi întregi nu sunt alimentate electric.

19 sept. 2017, 11:31
Mihai Tudose: La 48 de ore, încă e lipsă de energie electrică în localităţi, şcoli, dispensare. Nu e posibil aşa ceva

La începutul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care are loc la Prefectura Timiş, premierul Mihai Tudose a criticat intervenţia E-Distribuţie Banat, în urma furtunii de duminică, el afirmând că 30.000 de locuinţe sunt încă afectate şi nu au energie electrică, la 48 de ore după furtună.

”Am ţinut sub observaţie efortul Enelului. Efortul a început să fie de două tipuri: a început să fie foarte activ pe net şi efortul de a pune în funcţiune linia electrică. În ceea ce priveşte efortul de a pune în funcţiune reţeaua electrică la 48 de ore încă e lipsa de energie în localităţi, la şcoli, dispensare. Nu este posibil aşa ceva. Dacă legea permite acest lucru, vă asigur că nu va merge aşa şi atunci poate găsim o posibilitate ca data viitoare când se întamplă aşa ceva să nu mai stăm 48 de ore după o societate care nu face faţă. Încă 30.000 de locuinţe au fost afectate, azi dimineaţă la ora 7.00”, a declarat primul ministru.

E-Distribuţie Banat a anunţat marţi că în jurul orei 8.00 a reuşit livreze energie electrică la 81 la sută din consumatorii afectaţi de furtuna de duminică.

Citeşte şi: Alimentarea cu electricitate a fost reluată pentru aproximativ 80% dintre consumatorii din 4 judeţe afectate de furtună