Mihai Tudose: „Ne-am uitat şi noi pe site-ul guvernului la PNRR. Sunt reforme prevăzute PÂNĂ în 2006. E luat cu copy paste”

Europarlamentarul PSD MIhai Tudose a susţinut joi o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat detalii incredibile despre PNRR, citate chiar de pe situl ministerului Finanţelor.

03 iun. 2021, 17:12
Mihai Tudose: „Ne-am uitat şi noi pe site-ul guvernului la PNRR. Sunt reforme prevăzute PÂNĂ în 2006. E luat cu copy paste”

Mihai Tudose susţine, cu print-screenuri de pe situl guvernului, ca unele părţi ale PNRR nu sunt altceva decât copy-paste după programe de reformă vechi de mai bine de 15 ani.

„Am sa va prezint niste documente, ca sa vedeti ca lucrurile acestea chiuar exista. Veti vedea ca sunt downloadate astazi de pe siteul ministerului de Finante.

Noi am inceput sa citim, in ideea in care domnul ministru Ghinea a recunoscut ieri ca nu a citit tot, la fel a spus si azi domnul Citu.

La legatura cu semestrul european: pana cel tarziu in 2006, exact, vor fi inlocuite cel putin de la lignit etc… Luat cu copy paste, exact, dintr-un plan de reforma vechi.

Data motiunii va fi stabilita exaxt in functie de mai multe evenimente, dar saptamana viitoare vom avea o sedinta mai mare si vom stabili si anunta atunci.”, a spus Mihai Tudose, la sediul PSD.

Mihai Tudose: „Dacă nu mai aveţi întrebări şi vă păstraţi pentru conferinţa lui Cîţu, vă mulţumesc!”

Tudose a răspuns şi întrebărilor despre data exactă când va fi depusă moţiunea de cenzură împotriva guvernului Cîţu, anunţată de PSD pentru 14 iunie.

„Cand mergea bine campania, la inceput, era meritul guvernului. Acum, ca nu mai merge, din cauza campaniei penibile a guvernului, spun ca este vina PSD. Asteptam sa iasa si sa spuna ca este vina PSD si ca ploua.

Dacă nu mai sunt intrebari si va pastrati pentru conferinta lui Citu, va multumesc mult!”, a adaugat Mihai Tudose.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat, joi, într-o conferință de presă la sediul central al partidului, că din analiza semnăturilor electronice a documentelor din PNRR reiese că o parte din fișiere sunt făcute de firme precum „Franklin Templeton Investments” și „KPMG”.

„Orice document electronic are provenienta, cine l-a scris, de unde a venit”, a zis Tudose. Pe partea de „unitate de producere a hidrogenului verde”, documentul „e făcut de Franklin Templeton Investment”, a spus Tudose. El a adăugat că un studiu de analiză de fezabilitate pe un „proiect de stocare de energie electrică în baterii” este „făcut de KPMG, livrat ca atare”.

În ceea ce privește un proiect privind o unitate de hidrogen verde pe platforma Cernavoda, acesta ar fi „facut tot de baietii de la Templeton”, a mai declarat europarlamentarul.

El a adăugat că in PNRR „sunt prevazuti 1.200 de euro/zi pentru consultanti externi”.

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre taxa auto: „Am fost foarte clar în negocierile cu CE. Nu e taxă, e măsură de descurajare”