Mihai Tudose nu crede că USR-PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului: „Nu pariez un ban pe votul lor”

Într-o intervenţie telefonică la România Tv, Mihai Tudose a declarat că nu crede că USR-PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu. Fostul premier spune că actualii guvernanţi au făcut praf PNNR-ul, sistemul de sănănate şi au pus jos economia.

02 sept. 2021, 11:39
Mihai Tudose nu crede că USR-PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului: „Nu pariez un ban pe votul lor”
Mihai Tudose nu crede că USR-PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului: "Nu pariez un ban pe votul lor"

Mihai Tudose nu crede că USR-PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului. Fostul premier spune că nu pariază „un ban pentru un vot de la USR”.

Mihai Tudose: S-au strâns la putere ca să nu mai fie PSD

„Ei s-au strans la putere ca sa nu fie PSD. Au facut praf PNNR-ul, au facut praf sistemul de sanatate, au pus jos economia, nivelul de trai aproape ca nu se mai vede. Dupa ce au dat foc la casa, e o mare provocare sa stinga incendiul.

Referitor la moţiunea de cenzură împotriva premierului Cîţu, eu nu pariez un ban pentru un vot de la USR. Ei fac asta ca sa creasca puterea de negociere, il inlocuiesc pe Cîţu si continua lupta pentru ciolan.

Domnul Simion a spus ca AUR vrea să depuna o motiune, daca baietii de la USR  sunt decisi sa semneze, o sa votam si noi si o sa pice guvernul. Noi nu tragem glontul. Niciun parlamentar nu poate semna 2 motiuni intr-o sesiune. Dar, repet, nu pariez un ban pe votul celor de la USR”, a declarat Mihai Tudose la România Tv.

Fostul premier a declarat că PSD este pregătit în orice moment pentru a prelua guvernarea.

„PSD pooate sa preia guvernarea şi eventual in doua saptamani sa venim si cu un Plan National care sa fie acceptat. Din pacate, Parlamentul nu mai accepta votul cetatenilor. Acum s-a cam lamurit ce le poate pielea”, a mai precizat fostul premier la României.

Citeşte şi Dan Barna, prima reacţie după ce Cîţu l-a remaniat pe ministrul Justiţiei: „Nu poate conduce nimic. Trebuie să plece, e mai rău decât Dragnea”

Reamintim că USR PLUS a anunţat, miercuri seară, că îi retrage sprijinul politic lui Florin Cîţu şi că va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului.

„USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare”, au declarat reprezentanţii formaţiunii, care cer negocieri pentru un nou premier şi adaugă că, dacă discuţiile eşuează, vor susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu.

Dacian Cioloş anunţă că USR PLUS va susţine moţiune PSD împotriva Guvernului Cîţu.

„Decizia Biroului Național al USR PLUS din această seară este că vom susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu. USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.
Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru Justiție în viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu. Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Citeşte şi Stelian Ion a răbufnit după ce Florin Cîţu l-a dat afară din Guvern: Premierul şi-a semnat plecarea din fruntea Executivului