Mihai Tudose nu vrea ca Pro România să-i susţină nici pe Dăncilă, nici pe Tăriceanu

Fostul premier Mihai Tudose, a declarat miercuri seară că este ”o glumă” ideea ca Pro România să susţină candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale și a respins și varianta sprijinului pentru Călin Popescu Tăriceanu.

24 iul. 2019, 17:23
Mihai Tudose nu vrea ca Pro România să-i susţină nici pe Dăncilă, nici pe Tăriceanu

„A ne întâlni cu toţii nu înseamnă că PSD o desemnează pe Dăncilă, ALDE tocmai l-a desemnat pe Tăriceanu si noi trebuie să îi susţinem pe ei, cei doi zei. Dacă la Dăncilă măcar are în spate un partid cu 20%, Tăriceanu e sub Pro România şi e sub Victor Ponta în toate sondajele. Mi se pare hilar să susţii ca tu, având 4%, şi cota de încredere pe persoană fizică tot cam pe acolo, să venim noi să te susţinem. Cine eşti tu, frate, ăla care tot ieşi uscat din apă?”, a spus Mihai Tudose, la Digi24, potrivit News.ro.

Fostul premier spune că Tăriceanu ”a vrut la putere” cu Liviu Dragnea.

„El a vrut cu Dragnea. A vrut la putere şi în condiţiile alea, cu Dragnea, înţelegeţi de toate din asta. Păi, du-te, frate, cu Dragnea până la capăt, atunci. Acum nu vrei tu să mergi singur, să candidezi tu singur la alegeri, tu cu cei 4%? El azi e la guvernare, azi e Viorica Dăncilă prim-ministru şi reprezintă România şi datorită – sau din cauza – lui Tăriceanu. Punct”, a mai spus Mihai Tudose.

În ceea ce priveşte susţinerea candidaturii liderului PSD, Viorica Dăncilă, Tudose a zis că este ”o glumă”.

„Varianta s-o susţinem pe Dăncilă? Mie mi se pare o glumă, mi se pare că exagerăm când comentăm aşa ceva. Am plecat din PSD şi nu mai suntem acolo din mai multe cauze, nu doar din cauza lui Dragnea. Dăncilă e aceeaşi, cea de acum o săptămână, cea de acum Eu nu cred în metamorfoze peste noapte– până ieri era omidă, azi e fluture o lună, de acum patru luni”, a mai spus europarlamentarul Pro România.

El a afirmat că el preferă ca Pro România să aibă propriul candidat, fie Victor Ponta, fie Sorin Câmpeanu, fie Corina Creţu, dar a precizat că nu a fost luată o decizie în acest sens. 

Victor Ponta a declarat, luni seară, la TVR 1, că s-a întâlnit, separat, cu Viorica Dăncilă şi cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, neexistând o întâlnire ”în trei”.

”M-a sunat doamna Dăncilă să ne vedem. Normal că m-am văzut cu doamna Dăncilă. De ce să nu mă văd? După ce m-am văzut cu doamna Dăncilă, vorbisem mai demult, de când eram în vacanţă, m-am văzut cu domnul Tăriceanu. După aceea m-am văzut cu colegii mei, cu Mihai Tudose, cu Sorin Cîmpeanu, cum e normal. Nu a fost vorba: «hai să ne aşezăm să găsim o soluţie»”, a declarat Victor Ponta.

Citește și: Mihai Tudose ameninţă cu revolta în PRO România, dacă partidul o susţine pe Dăncilă la prezidenţiale sau intră la guvernare cu PSD