Mihai Tudose, previziuni tulburi despre planul lui Cîțu: „Anul acesta nu luăm niciun cent de la Uniunea Europeană”

Mihai Tudose a făcut declarații la România TV cu privire la transparența planului de rezililență, dar și cu privire la adevăratul motiv pentru care ministrul de Finanțe a fost demis.

20 iul. 2021, 21:29
Mihai Tudose, previziuni tulburi despre planul lui Cîțu: „Anul acesta nu luăm niciun cent de la Uniunea Europeană”

Mihai Tudose a făcut declarații la România Tv cu privire la transparența planului de rezililență, dar și cu privire la adevăratul motiv pentru care Ministrul de Finanțe a fost demis. Tudose suține că din cauza modului în care premierul Cîțu a organizat planul de finanțare prin PNRR, România nu va primi niciun ban de la Uniunea Europeană.

„Ceea ce tot vorbim, peste jumătate de an, ne spun ei ca adevăruri absolute, ca și cum ceea ce ne spun ei e de bine. Ziceau „Suntem cel mai transparent Guvern!”, „Românii trebuie să știe!”, Ghinea a spus că „noi am secretizat planul de reziliență”. Am mai spus-o, acolo nu e ca la piață, din păcate pentru Barba și Ghinea, sunt proceduri peste care nu se poate trece. După ce toate lucrurile sunt încheiate, Comisia are la dispoziție două luni pentru aprobarea planului, Ecofilul are o luna pentru demersurile de finanțare.

Termenele acestea vor face ca anul acesta să nu luăm niciun cent de la Uniunea Europeană. Nu înseamnă că pe 1 septembrie vin oamenii din concediu și o să aprobe proiectul. Ultima boacănă în care ei susțin că nu știu ce fac consilierii, că ar suna chiar Cîțu ca nu știa ce fac oamenii. Toata lumea știa ce se întâmplă de doua trei luni. Cum e posbili ca măcar printr-un proces de negociere sa nu te duci la Ecofil să vezi ce au aprobat. Oamenii ăștia nu au altă preocupare de câteva luni. „, e declarat liderul PSD pentru Romania TV.

Mihai Tudose despre achiziția vaccinurilor: „Cred că este vorba de un comision”

Mihai Tudose a mai susținut că Ministrul de Finanțe a fost demis din funcție deoarece nu a vrut să aprobe achiziționarea celor 60 de milioane de doze de vaccin.

„În ministere care au funcționat luni de zile fara aviz de înființare, sunt hotărâri de Guvern  și acte normative la care participau secretarul general adjunct, lucru absolut ilegal. Acele hotărâri sunt nule de drept. Nu o să se întâmple absolut nimic. Un ministru trimis acasă, la sediul Justiției. Am întrebat public daca știe cineva cât a plătit Romania pentru o doză de vaccin N-ai cum să iei 60 de milioane de doze într-un an, eu cred ca e vorba de un comision. Cu cât a luat aceste doze. Daca Ministerul de Finanțe nu avizeaza o achiziție și nu a avizat, cum acea hotarâre și-a făcut efectele, oamenii sunt inconștienți.”, a mai adăugat Mihai Tudose.

 

 


loading...
Partenerii noștri