Mihai Tudose (PSD) cere plafonarea prețului la carburant: „Ministrul Virgil Popescu (PNL) trebuie să facă ceva!” | EXCLUSIV

Virgil Popescu, ministrul Energiei de la PNL, trebuie să vină rapid cu soluții pentru ca românii să nu mai fie nevoiți să plătească atât de mulți bani pentru carburant, susține Mihai Tudose, de la PSD, care a propus deja plafonarea, pe modelul Ungariei.

22 iun. 2022, 22:14
Mihai Tudose (PSD) cere plafonarea prețului la carburant: „Ministrul Virgil Popescu (PNL) trebuie să facă ceva!” | EXCLUSIV

Discuțiile pe tema plafonării prețurilor la carburanți continuă în coaliția PSD + PNL + UDMR. În Guvernul Ciucă, social-democrații susțin plafonarea la 6 lei pentru un litru, în condițiile în care benzina a trecut de 8,3 lei, iar motorina de 9 lei, în timp ce PNL se opune. Miercuri seara, în direct la România TV, europarlamentarul Mihai Tudose a comentat pe marginea tensiunilor din coaliție și a măsurilor care trebuie implementate cât mai rapid.

Românii au toate motivele să iasă în stradă și să-și strige nemulțumirea, susține fostul premier al României.

„Între furnizori mi se pare o cartelare pe preț (…) Vor sări ‘cavalerii apocalipsei’, care vor spune că ne întoarcem la comunism (…) Multe alte țări au luat aceste ‘măsuri comuniste’ (n.r. – plafonarea prețurilor). Pe termen lung toate statele intervin, de exemplu Germania (n.r. – în afară de Ungaria)”, a declarat Tudose, pentru România TV.

 

PNL, presat de Mihai Tudose (PSD) să ia mai rapid măsuri, prin intermediul premierului Nicolae Ciucă și a lui Virgil Popescu

 

Ministrul Virgil Popescu, cel poreclit „hoț” de partidul AUR, indezirabil și în tabăra USR, trebuie să vină cu soluții rapide, susține Tudose.

„Deocamdată nu am făcut nimic (n.r. – statul român). ‘O să…’. Eu înțeleg că prețul petrolului la bursă este la fel cu acum un an de zile, doi ani și așa mai departe. Înțeleg că a crescut prețul de prelucrare, pentru că energia s-a scumpit, au mai crescut salariile, dar nu astfel încât să se dubleze prețurile. Se profită.

Eu cred că nu se profită de întregul stat (n.r. – de naivitatea statului). PSD-ul, prin vocea mai multor reprezentanți și a președintelui Marcel Ciolacu, spunem ‘faceți ceva!’. Am participat la o ședintă unde și premierul era foarte hotărât să faca ceva și i-a dat sarcina ministrului să facă ceva. Mi-am dat seama că nu se întâmplă nimic”, a mai punctat Tudose, pentru România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

„Ministerul de profil face strategia respectivă, este trimisă apoi la Ministerul de Finanțe. Premierul cheamă ministrul de Finanțe, discută cu el. Inițiatorul, sediul materiei, este la Ministerul Energiei. 

(…) Face tot ce poate… Cam așa ceva (n.r. – atât poate ministrul Popescu)”, a mai precizat fostul premier.

Întrebat de către Victor Ciutacu dacă Virgil Popescu nu intră cumva în zona penală – conflict de interese, prin faptul că soția sa deține mai multe benzinării, Tudose a răspuns în stilul caracteristic:

„E conflict de interese doar când este vorba despre PSD”, a conchis Tudose.