Mihai Tudose: „Să vedem care sunt priorităţile unui Guvern făcut din trei cioburi. E ca la bordel. Dacă o plăteşti, şi geme”

Mihai Tudose, vicepreşedintele PSD, a criticat în termeni duri modul în care PNL, USR PLUS şi UDMR poartă negocieri pentru formarea şi susţinerea unui Guvern după alegerile parlamentare din 2020. Fostul premier a dat de înţeles că e posibil ca UDMR să condiţioneze susţinerea noului Executiv de votarea în Parlamentului European a unei iniţiative legislative privind drepturile colective ale minorităţii.

15 dec. 2020, 13:09
Mihai Tudose: „Să vedem care sunt priorităţile unui Guvern făcut din trei cioburi. E ca la bordel. Dacă o plăteşti, şi geme”

Mihai Tudose a ironizat modul în care PNL a guvernat în ultimul an ţara, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Ei sunt foarte buni, de asta suntem în halul în care suntem pentru că sunt ei foarte buni. Aproape că la noi nu a murit nimeni, spitalele sunt perfecte, marele specialist în Finanţe nu a împrumutat de ne-a zăpăcit de o să ne mai ieşim în zona în care ne-a băgat niciodată. E foarte bine. E foarte bine la ei şi noi suntem nişte populişti”, a declarat vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, la Gândul Live.

Fostul premier a amintit cum guvernanţii „din martie ne-au anunţat că fac ventilatoare, din martie ne-au anunţat că fac fabrică de măşti, că triplează numărul de paturi, că dau stimulente la medici.

„Astăzi, când discutăm, sunt nişte medici în grevă. N-au primit stimulentele, n-au primit nimic. E o mare victorie a unui Guvern care anunţă că 60% din măştile de pe piaţă sunt neconforme”, a spus Tudose.

Citeşte şi: Negocieri eşuate între PNL, USR şi UDMR. Mihai Tudose, mesaj ironic: Jocurile Foamei de Putere

Mihai Tudose dă de înţeleg că s-ar purta negocieri „care nu se văd” cu UDMR

Mihai Tudose, care este europarlamentar PSD, a precizat că Parlamentul European votează astăzi o iniţiativă legislativă privind drepturile colective ale minorităţii pe care a catalogat-o drept o „nebunie”.

„Astăzi la Bruxelles votăm cu toţii „minority safe pack”, drepturile colective ale minorităţii. O nebunie! N-am văzut nimic. Noi votăm împotrivă grupul social democrat pentru că nu vrem să ne plece bucăţi din ţară.

În ce măsură face parte asta din negocierile cu UDMR-ul? Sunt lucruri care nu se văd”, a precizat Mihai Tudose.

Fostul premier este de părere că de o săptămână „ar fi trebuit să asistăm la o negociere pe proiect politic, pe program de ţară”.

„Sunt cel puţin trei partide care au avut programe diferite. Haideţi să vedem care sunt priorităţile unui Guvern făcut din trei cioburi. (…)

Ei se bat de o săptămână pe cine e şef la Cameră, cine e şef la Senat. Au împărţit comisiile la Parlament. Cine sunt vicepremierii pentru că mai nou domnul Barna a mai pus ceva pe masă”, a afirmat vicepreşedintele PSD.

Referitor la declanşarea alegerilor anticipate, Mihai Tudose a spus că ar fi vorba despre „o nouă viziune a PNL”.

„Treaba cu alegerile anticipate este o nouă viziune a PNL. Dacă atâta minte au, probabil că o să facă 5% şi mai scapă de probleme. S-ar putea să iasă mai mulţi şi mai nervoşi şi să le dea o lecţie şi mai usturătoare.

E ca la bordel. Dacă o plăteşti, şi geme”, a menţionat Tudose.

De asemenea, fostul premier consideră că un Guvern de uniune naţională ar fi cea mai bună soluţie pentru ieşirea din criză.

„Să nu aibă nimeni pretenţia că în eventualitate tristă în care PSD-ul rămâne în Opoziţie să fim de acord cu tot ce fac ei pentru că ultimul an a demonstrat că fac numai tâmpenii”, a conchis Tudose.