Mihai Tudose: Se suspecta că la podul de la Brăila trăiește un flamingo mic și trist. Orban nu a dat un an de zile ordin de începere a lucrărilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că, de la începutul anului şi până la 1 august, la Ministerul Transporturilor s-au semnat contractele pe toate tipurile de transport de aprox 4,7 miliarde euro.

30 aug. 2022, 13:43

Europarlamentarul Mihai Tudose susține că lucrările pentru podul de la Brăila merg bine, după ce un an de zile fostul premier Ludovic Orban nu a dat ordin de începere a lucrărilor pentru că ”trăia pe undeva un flamingo mic și trist”.

”Încă de a doua zi după semnarea contractului au apărut unii care spuneau că podul nu se face. Au început săpăturile la piloni, dar oamenii lucrau greșit, că săpau în jos și era clar că nu se face podul. După aceea a început să se înalțe ceva, dar au zis că nu se face, că au văzut ei că bate vântul, că plouă în pod. Era un cofraj și era niște apă în interior. Acum zic că se va face, dar va pica acest pod. Nu pică acest pod și se va circula normal.

Mihai Tudose anunță taxa pe solidaritate pentru companiile din energie: Nu i-am văzut cu găletuşa de curent în mână

Un an de zile Orban nu a dat ordin de începere a lucrărilor (…) Se suspecta în zona Brăila-Galați trăiește un flamingo mic și trist. Au căutat, au căutat, au căutat și au vzăut că nu există niciun flamingo mic și trist. După un an de căutări au dat drumul la lucrări.

Vestea proastă pentru anti-podiști este că lucrurile stau foarte bine! Unora chiar nu le convine că s-a făcut podul de la Brăila!”, a spus Mihai Tudose.

Grindeanu: De la începutul anului şi până la 1 august la Ministerul Transporturilor s-au semnat contracte pe toate tipurile de transport, de aproximativ 4,7 miliarde euro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că, de la începutul anului şi până la 1 august, la Ministerul Transporturilor s-au semnat contractele pe toate tipurile de transport de aprox 4,7 miliarde euro.

„În viziunea noastră sectorul transporturilor contribuie şi va contribui la ieşirea din această situaţie dificilă. Toate măsurile economico-sociale sunt corelate cu şantierele de infrastructură mare. Prin transpunerea acestor proiecte de infrastructură în lucrări şi şantiere se realizează de fapt liantul între investiţii pentru a creşte nivelul de trai în fiecare regiune a ţării. Noi construim aceste politici, viziune, încă de la preluarea mandatului. De la începutul anului şi până acum avem 332 de km lansaţi în licitaţii şi diferite stadii. În 2021 s-au lansat 70 km. De la 1 ianuarie până la 1 august vorbim de 332 de km. Nu putem să construim nici km de autostradă, nici de cale ferată, dacă nu aveam contracte încheiate în această perioadă. În construire acum sunt 207 km de autostradă, astăzi când vorbim, iar drum expres aproximativ 61 km, iar pentru alţi 130 km de autostradă au fost semnate deja contractele şi vor intra în construire în perioada următoare”, a declarat Sorin Grindeanu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Podul suspendat de la Brăila, mai aproape de finalizare. Se ridică şi ultimul segment al podului peste Dunare GALERIE FOTO

El a mai spus că aproape 1.000 km de linie de cale ferată sunt în curs de modernizare, iar contractele semnate pe diferite infrastructuri de transport, în acest an, sunt în valoare însumată de 4,7 miliarde.

„Pe zona feroviară sunt peste 250 km de cale ferată în curs de modernizare, pentru alţi 162 km au fost desemnaţi câştigători, iar pentru 166 km de cale ferată au fost depuse ofertele şi vor intra în execuţie în perioada următoare. Ajungem undeva la 1.000 de km adunând toate aceste programe pe care le aminteam mai devreme. V-aş prezenta faptul că de la începutul anului şi până la 1 august la Ministerul Transporturilor s-au semnat contractele pe toate tipurile de transport de aprox 4,7 miliarde euro. Cel mai bun an în trecut, în istorie, a fost acum 2-3 ani şi atunci s-au semnat contracte în jur de 2 miliarde. Deci în 8 luni de zile am ajuns aproape de 5 miliarde, iar până la finalul anului eu cred că vom depăşi suma de 8 miliarde, aşa cum ne-am propus”, a explicat Grindeanu.