Mihai Tudose: „Tăriceanu a supravieţuit la cinci căsătorii şi l-a omorât Victor Ponta”

Liderul PSD s-a amuzat luni seară pe tema scorului de la alegerile parlamentare al Pro România, care nu a trecut pragul electoral şi astfel doi foşti premieri, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, au rămas în afara parlamentului.

08 dec. 2020, 10:02
Mihai Tudose: „Tăriceanu a supravieţuit la cinci căsătorii şi l-a omorât Victor Ponta”

Mihai Tudose susţine că scena politică s-a mai asanat puţin prin lipsa lui Ponta şi a lui Tăriceanu din viitorul parlament şi chiar a glumit pe seama eşecului electoral al partidului celor doi.

„Tăriceanu a supraviețuit la cinci căsătorii și l-a omorât Ponta. S-a asanat puțin clasa politică”, a declarat Mihai Tudose la Antena3.

Pro România se situează sub pragul electoral, potrivit datelor anunţate luni de Biroul Electoral Central, după centralizarea voturilor din 18.609 din cele 19.553 de secţii de votare, reprezentând 95,17 % din voturi.

Mihai Tudose îl ironizează şi pe Ludovic Orban

„Eu v-am spus de acum o săptămâna că toată lumea știe că Ludovic Orban n-o să mai fie prim-ministru. Și că Ludovic Orban este singurul care n-a aflat.

Înțeleg că acum a aflat și el. I-o fi spus cineva când a intrat în Guvern ‘vezi că de azi nu mai ești’.” a declarat luni Mihai Tudose, la rândul său, fost premier.

„Mai sunt cazurile acelea cu un cetățean care câștigă la Loto și când află că a câștigat, îl lasă inima și moare. El (n.r. Orban) a aflat că a câștigat alegerile și și-a dat demisia de emoție. Haotic ca întotdeauna.

Până la urmă decontează tot ce a făcut. Dacă a spus ceva adevărat în speech-ul acela de demisie a fost că România în ultimul an s-a confruntat cu o situație foarte gravă. Situația foarte gravă a fost Guvernul lui.

Cred că cineva i-a spus “tu vrei să demisionezi dar nu-ți dai seama”. O voce interioară, a avut o revelație. S-au întâlnit azi. El și cu vocea lui interioară. Să fii cap de lista la București, Premier, președinte de partid și să ieși pe locul 3? Demisia trebuia să si-o dea de la partid.

Ludovic Orban a zis foarte clar că partidul care câștigă alegerile trebuie să dea premierul. Dar nu o dată, de vreo 3-4 ori a zis asta, că nu se poate altfel. Pe vremea aia probabil vocea lui interioară îi spunea că el o să câștige alegerile. Nu știu acum cum o să împace declarațiile de atunci cu declarația de acum că el va trebui acum (…) să vadă cum face o majoritate stabilă care să guverneze.”, a adăugat Tudose.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ! Şedinţă de urgenţă la PNL. Se discută strategia negocierilor pentru noul guvern