ULTIMA ORĂ! Şedinţă de urgenţă la PNL. Se discută strategia negocierilor pentru noul guvern

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni seară că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție, spunând că pleacă cu conștiința datoriei împlinite.

08 dec. 2020, 08:31
ULTIMA ORĂ! Şedinţă de urgenţă la PNL. Se discută strategia negocierilor pentru noul guvern

Ultima oră! Ședință de urgență la PNL după demisia lui Ludovic Orban de luni seară. Liberalii se reunesc marți, la ora 10.00, la sediul central din Modrogan pentru a discută despre organizarea negocierilor pentru noul Guvern, conform Stiripesurse.ro.

Printre cei care participă la şedinţă se numără preşedintele PNL, Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, miniştrii Lucian Bode, Florin Cîţu, Virgil Popescu, europarlamentarul Rareş Bogdan, senatorul Alina Gorghiu, deputatul Florin Roman.

Liderii PNL urmează să aibă marţi o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.


Orban a afirmat că va coordona negocierile care trebuie să ducă la un guvern de centru-dreapta și şi-a exprimat convingerea că PNL va avea capacitatea de a da viitorul premier şi de a constitui coloana vertebrală a viitorului guvern.

„Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voinţa cetăţenilor trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern”, a spus Orban.

ULTIMA ORĂ! Orban coordonează negocierile pentru formarea noului guvern

„România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care îşi doresc modernizarea, dezvoltarea României. Decizia mea vreau să arate un lucru foarte clar: că nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru”, a arătat Orban.

Potrivit lui, obiectivul ar fi acum de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Orban a declarat că va fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern „care să utilizeze toate resursele și oportunitățile” iar guvernul ar urma să fie condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României. Orban crede că, în viitoarele negocieri, PNL va avea capacitatea de a da premierul și de a forma coloana verticală a viitorului guvern.

Citeşte şi: Ludovic Orban ar deveni preşedintele Camerei Deputaţilor drept recompensă pentru că şi-a dat demisia – surse