Mihai Voicu: Apropierea PNL-Becali are mai multe avantaje decât dezavantaje

Apropierea dintre omul de afaceri Gigi Becali şi USL aduce "mai multe avantaje decât dezavantaje", declară într-un interviu la RFI vicepreşedintele Mihai Voicu. El spune în replică la declaraţiile fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu, că o candidatură a finanţatorului echipei Steaua din partea USL e o chestiune de "pragmatism, de eficienţă".

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 08:18
Mihai Voicu: Apropierea PNL-Becali are mai multe avantaje decât dezavantaje

Mihai Voicu precizează că e „coleg de alianţă cu câteva sute de mii de oameni. E firesc ca aceştia să reprezinte o diversitate de opinii şi de moduri de prezentare”. De aceea, liderul PNL susţine că nu are „absolut nici un fel de reţinere” în privinţa înscrierii lui Gigi Becali în PNL, pentru a putea candida la parlamentare din partea USL.

„Şi eu privesc tot din punct de vedere al eficienţei, al pragmatismului această mini-alianţă, i-aş spune. Nu am nici un fel de reţinere, de aceea am şi votat în consecinţă”, afirmă liberalul.

Mihai Voicu spune că „analizele punctuale în zona în care urmează să candideze domnul Becali arată o victorie clară a acestuia în colegiul său din partea USL. O extindere a discuţiei nu cred că putem s-o facem fără nişte analize prealabile, care momentan nu există. Nu am simţit însă, în acest week-end am fost în colegiul meu, e vorba de municipiul Calafat şi câteva localităţi din jur, nu am simţit nici măcar vreun interes, darămite vreo controversă pe acest subiect în rândul unor oameni cu care am apucat să vorbesc, n-are relevanţă sociologic, e doar un exemplu”.

Întrebat cum comentează declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu, care a declarat la Realitatea TV că nu este „coleg” de partid cu Becali, Mihai Voicu a răspuns: „La PNL mai rar veţi găsi unanimităţi de păreri. Nu s-a întâmplat niciodată şi cred că-i foarte bine să fie aşa. Însă chiar şi din această poziţie pe care aţi menţionat-o rezultă că nu există o împotrivire la o candidatură a domnului Becali. Toată lumea o priveşte ca o chestiune de pragmatism, de eficienţă, iar înscrierea în PNL este fără îndoială o chestiune tehnică, dată de cerinţele legii electorale”.