Mihai Voicu, despre comasare: Să prelungim şi mandatul preşedintelui cu 20 de ani!

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, ironizează intenţia Guvernului de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare în acest an. El spune la RFI că dacă tot sunt prelungite mandatele aleşilor locali cu şase luni, de ce nu s-ar prelungi şi mandatul preşedintelui ţării cu 20 de ani. Curtea Constituţională urmează să decidă joi dacă demersul comasării este legal sau nu.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 09:02
Mihai Voicu, despre comasare: Să prelungim şi mandatul preşedintelui cu 20 de ani!

Mihai Voicu nu are mari aşteptări de la Curtea Constituţională pe tema comasării alegerilor din 2012.

„Aşteptările de la Curtea Constituţională sunt probabil mai puţin importante. Trebuie să ne punem problema dacă este o lege democratică. Demersul nostru nu are conotaţii de interes electoral, pentru că în realitate, un scrutin în care alegerile locale şi cele parlamentare sunt în aceeaşi zi e departe să avantajeze de fapt actuala Putere şi Partidul Democrat, pentru simplul motiv că de exemplu dacă ne raportăm la numărul de primari, acesta este categoric în favoarea USL. Deci nu ne punem problema că şansele de a câştiga alegerile ar fi mai mici, în ipoteza unor alegeri comasate”, spune vicepreşedintele PNL.

Mihai Voicu propune ironic prelungirea mandatului prezidenţial cu 20 de ani, dacă tot se prelungeşte mandatul aleşilor locali, în vederea comasării alegerilor în noiembrie-decembrie:

„Se prelungeşte fără nici un motiv mandatul unei autorităţi alese. E vorba de toţi primarii, preşedinţii de Consilii Judeţene. Este un exces! Din fericire, nu ne aflăm nici în situaţie de catastrofă, nici în situaţie de război, singurele cazuri în care legea prevede posibilitatea prelungirii mandatului. Exagerând puţin, dar pentru a vă da seama că această prelungire a mandatului nu are nici o bază şi poate fi şi un precedent periculos, ce ne împiedică să constatăm că ar trebui să prelungim mandatul preşedintelui cu 20 de ani?! Atunci când discutăm despre termene democratice de alegeri, diferenţa între şase luni şi 20 de ani nu există, e acelaşi tip de exces!”.

Curtea Constituţională urmează să decidă joi dacă demersul comasării este legal sau nu.