Mihail Gorbaciov îl îndeamnă pe Vladimir Putin să plece de la putere „acum”

Cel mai puternic om din Rusia Vladimir Putin trebuie să plece de la putere "acum", în faţa mişcării de contestare fără precedent a regimului său, a declarat sâmbătă fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov, relatează AFP.

RomaniaTV.net
25 dec. 2011, 07:21
Mihail Gorbaciov îl îndeamnă pe Vladimir Putin să plece de la putere „acum”

„L-aş sfătui pe Vladimir Vladimirovici (Putin) să plece (de la putere) acum”, a declarat iniţiatorul mişcării Perestroika pentru postul de radio Ecoul Moscovei.

„El a efectuat deja trei mandate, şi anume două de preşedinte (2000-2008) şi unul ca premier. Trei mandate sunt de ajuns”, a subliniat Gorbaciov.

Întrebat dacă chiar crede într-o asemenea posibilitate, laureatul Premiului Nobel pentru Pace a răspuns că „acest lucru nu are nimic dramatic”.

În prezent prim-ministru, Putin este candidat în alegerile prezidenţiale din 4 martie 2012.

Ca o ironie a sorţii, preşedintele sovietic Mihail Gorbaciov a demisionat acum 25 de ani, pe 25 decembrie 1991, într-o declaraţie care a pus capăt mai multor luni de agonie a regimului sovietic.

Gorbaciov i-a susţinut pe organizatorii manifestaţiei de sâmbătă, la care au participat 120.000 de persoane – potrivit organizatorilor, 30.000 de persoane – potrivit poliţiei.

De asemenea, fostul lider sovietic a îndemnat puterea să „recunoască faptul că au existat numeroase falsificări şi manipulări” în alegerile legislative de pe 4 decembrie şi a cerut organizarea unui nou scrutin.