Mihail Lesin, fostul ministru rus al presei, a murit de la lovituri

Fostul ministru rus al presei Mihail Lesin, găsit mort într-o cameră de hotel din Washington anul trecut, a murit din cauza rănilor provocate de lovituri aplicate în cap, au declarat joi autoritățile americane, informează Reuters.

11 mart. 2016, 04:53
Mihail Lesin, fostul ministru rus al presei, a murit de la lovituri

Lesin, care a fost și șef al gigantului media controlat de stat Gazprom-Media, avea de asemenea leziuni provocate de lovituri la gât, spate, pe brațe și picioare, au declarat medicul legist șef din Washington și Departamentul Metropolitan de Poliție într-un scurt comunicat. 
    
Incidentul este în curs de investigare, potrivit comunicatului. 
    
Presa locală americană și din Rusia au anunțat în noiembrie că Lesin a fost găsit mort într-o cameră de hotel în cartierul Dupont Circle din Washington, cu multe sedii de ambasade și think tank-uri. 
    
Televiziunea rusă RT a citat membri de familie la momentul respectiv afirmând că el a murit de un atac de cord, amintește Reuters. 
    
ABC News a declarat că Lesin, care a fost ministru rus al presei între 1999 și 2004 sub președintele Vladimir Putin, a fost acuzat de cenzurarea mass-media independente din Rusia. El a devenit șeful holdingului Gazprom-Media în 2013, dar a demisionat în anul următor. 
    
Un purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Washington nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.