Mihnea Costoiu câştigă un prim meci împotriva DNA la ICCJ

Mihnea Costoiu, fostul secretar de stat în Ministerul Educatiei şi Cercetarii, a fost trimis în judecată în dosarul ”Baza Cutezătorii”, pentru că el ar fi fost cel care ar fi semnat actele, prejudiciul adus de fostul secretar de stat ministerului în care lucra fiind de 10,7 milioane de euro.

17 mai 2018, 13:23
Mihnea Costoiu câştigă un prim meci împotriva DNA la ICCJ

Procurorii au decis instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ale lui Mihnea Costoiu. Fostul demnitar a contestat sechestrul asupra bunurilor imobile, iar judecătorii au admis solicitarea, în ciuda faptului că DNA a solicitat menținerea sechestrului.

”802/1/2018 – Admite contestatia formulata de inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin împotriva ordonantei nr. 458/P/2017 din data de 20 martie 2018 a Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie.

Desfiinteaza, în parte, ordonanta contestata si dispune înlaturarea dispozitiilor privind luarea masurii asiguratorii a sechestrului instituit asupra: -cotei parti de 1/2 din imobilul situat în …., în suprafata construita de 225,59 mp, împreuna cu suprafata de 25,6 mp cota de teren aferent, activ cunoscut sub denumirea …., înscris în Cartea Funciara nr. …. a OCPI Gorj- BCPI Tg. Jiu; -cotei parti de 1/2 din imobilul situat în …., constând în apartament cu 4 camere si dependinte, în suprafata utila de 78,48 mp, împreuna cu suprafata de 13,25 mp, constând în suprafata balcon si 21 mp cota teren aferent locuintei, imobil înscris în Cartea Funciara nr. …. a OCPI Gorj- BCPI Tg. Jiu. Mentine celelalte dispozitii ale ordonantei contestate. Cheltuielile judiciare ramân în sarcina statului. Onorariul aparatorului din oficiu pâna la prezentarea aparatorului ales, în cuantum de 35 lei ramâne în sarcina statului. Definitiva. Pronuntata în sedinta din Camera de Consiliu azi, 17 mai 2018”, arată minuta instanței.