Ministrul Mihnea Motoc, întrevedere cu o delegaţie SUA la sediul MApN

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, l-a primit, miercuri, la sediul MApN, pe James J. Townsend Jr., asistentul adjunctului secretarului american al apărării pentru politica europeană şi NATO, cu care a discutat în legătură cu situaţia de securitate din regiune sau facilităţile americane din România.

18 nov. 2015, 18:42
Ministrul Mihnea Motoc, întrevedere cu o delegaţie SUA la sediul MApN

Potrivit unui comunicat al MApN, la întâlnire a fost prezent şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

„Au fost abordate teme referitoare la situaţia de securitate din regiune, cooperarea bilaterală în cadrul Parteneriatului Strategic România-SUA, facilităţile americane din România, precum şi angajamentul României în teatrul de operaţii din Afganistan”, menţionează sursa citată.

Ministrul român al Apărării a subliniat „cooperarea bilaterală excelentă şi sprijinul major al SUA în cadrul măsurilor de asigurare aliate pe flancul estic al NATO”, fiind, de asemenea, inventariate modalităţile de consolidare a angajamentului SUA în cadrul facilităţilor militare americane din România, precum şi de intensificare a cooperării pe domeniile naval, aerian şi terestru, se precizează în comunicat.

Oficialul român a evocat, de asemenea, importanţa coordonării bilaterale în cadrul NATO în perspectiva Summit-ului de la Varşovia din 2016, cu accent pe adaptarea strategică pe termen lung a Alianţei.

„La rândul său, oficialul american a mulţumit României pentru contribuţia semnificativă în cadrul NATO şi a calificat România ca fiind un aliat de excepţie. A punctat de asemenea contribuţia naţională la eforturile aliate de stabilizare a Afganistanului şi a apreciat rolul militarilor români în cadrul misiunilor de consiliere şi asistenţă acordate Forţelor de Securitate Afgane”, se mai arată în comunicatul MApN.