Mihnea Năstase, ultimul fiu de lider PSD angajat la stat. Lunga listă a copiilor de politicieni băgaţi de părinţi în instituţii publice

Angajarea mezinului lui Adrian Năstase pe postul de consilier onorific al vicepremierului Mihai Fifor e ultima probă a unui comportament politic tot mai accentuat. Potrivit unei analize G4Media, mulți lideri PSD profită de poziția din partid pentru a-și angaja copiii la stat.

RomaniaTV.net
26 iul. 2019, 09:21
Mihnea Năstase, ultimul fiu de lider PSD angajat la stat. Lunga listă a copiilor de politicieni băgaţi de părinţi în instituţii publice

Fiul lui Adrian Năstase

Mihnea-Daniel Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, a fost numit în funcţia de consilier onorific al viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Mihai Fifor. Activitatea sa este neremunerată. Acesta e cel de-al doilea job dat de PSD lui Mihnea Năastase, după ce în ultimii patru ani a fost consilier pentru delegația PSD în Parlamentul European.

Fiul Vioricăi Dăncilă

Victor Florin Dăncilă este angajat la Curtea de Conturi. Sursele G4Media.ro arată că fiul premierului își desfășoară activitatea la cabinetul președintelui Curții, Mihai Busuioc, unul dintre apropiații fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Curtea de Conturi susține însă acesta ar fi angajatul Autorității de Audit, având funcția de consilier la cabinetul lui Ilie Sârbu, vicepreședinte al Autorității de Audit.

Fiica lui Petre Daea

Dana Florentina Daea s-a angajat în 2017 la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, o instituţie din subordinea tatălui său, ministrul Petre Daea. Ministrul Agriculturii a recunoscut, potrivit B1TV, că și-a angajat fiica într-o instituție subordonată instituției pe care o conduce, susținând că o ajută pe aceasta „să își facă un rost în viață”.

Fiul lui Gabriel Oprea

Fiul lui Gabriel Oprea (fost lider PSD, apoi UNPR, rămas cu legături puternice la vârful PSD), Gabriel Marin Oprea, a fost angajat pe ascuns două luni, între 1 mai și 1 iulie, în Ministerul Agriculturii, după ce la începutul anului a încercat să se angajeze fără succes la același minister. Gabriel Marin Oprea (23 de ani) s-a ocupat, teoretic, de activități ce au ținut de asigurarea Președinției Consiliului UE de către România. Potrivit surselor G4Media.ro, tătăl lui Oprea jr a dorit să-și angajeze fiul la minister în încercarea de a-și maturiza fiul, un obișnuit al cluburilor și aparițiilor mondene.

Fiica lui Florin Iordache

Delia Iordache, fiica lui Florin Iordache (fost ministru al Justiţiei, autorul OUG 13/2017 și promotorul în Parlament al marilor lovituri la adresa Justiției) a fost angajată în 2017 la BNR. În trecut, fiica parlamentarului a lucrat la Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din MAE.

Fiica lui Paul Stănescu

Alina-Gabriela Modan, fiica baronului PSD de Olt Paul Stănescu, a fost angajată în acest an pe postul de consilier al președintelui Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Sorin Grindeanu. Potrivit Libertatea, fiica lui Stănescu lucrase înainte la Agromec Vișina SA, o firmă din Olt asociată cu tatăl său.

Băiatul fostului șef PSD Neamț, Ioan Munteanu

Remus Munteanu, băiatul fostului șef PSD Neamţ, Ioan Munteanu, a fost numit secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului în 2018. Remus Munteanu a fost portar la echipa de fotbal Ceahlăul Piatra Neamț. Ulterior, Munteanu a ajuns și mai sus: a fost promovat de Dănuț Andrușcă administrator al bursei de energie OPCOM.

Fiul lui Tudor Buzatu, baronul PSD de Vaslui

Tot în 2018, în aceeași zi cu Remus Munteanu, premierul Dăncilă l-a numit secretar de stat la Departamentul pentru Parteneriatele Strategice pe Tudor Buzatu, fiul vicepreşedintelui PSD Dumitru Buzatu (liderul PSD Vaslui).

Fiica senatoarei PSD Emilia Arcan

Andreea Arcan Apostol, fiica senatoarei PSD Emilia Arcan, a fost angajată în 2017, la doar 27 de ani, în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, cu poziție de secretar de stat. Anterior, ea fusese prezentatoare la Giga TV, fostul post al lui Gheorghe Ştefan (Pinalti).