Mii de bucureşteni plătesc impozite imense pe terenuri pe care nu pot să construiască

Mii de bucureşteni au dat averi pe o bucată de pământ în nordul Capitalei. Oamenii visau să-şi ridice case şi să transforme zona într-una rezidenţială, însă in lipsa PUZ-ului, anulat de instanţă, s-au trezit proprietari peste un maidan pentru care plătesc impozite de mii de euro.

14 nov. 2013, 21:46
Mii de bucureşteni plătesc impozite imense pe terenuri pe care nu pot să construiască

Pe terenul de peste 700 de hectare sunt proprietari mii de oameni care visau să-şi ridice case.

În 2007 am cumparat un teren de 900 de metri pătraţi în această zonă foarte frumoasă. Aveam toate actele şi avize. În septembrie trebuia să ne apucăm de construcţie. Am aflat cu stupoare când am fost din nou să cerem certificat de urbanism de la primărie că nu se mai poate pentru că Puz-ul nu mai există„, a declarat proprietarul unui teren din zona de nord a Capitalei la România TV.

VEZI ŞI Bucureştenii din zona Gării de Nord a Capitalei îndură încă o iarnă în BEZNĂ. Ce spun autorităţile

Instanţa a anulat planul urbanistic zonal din cauza unui proprietar care se plângea că o potenţială stradă i-ar fi marcat proprietatea. De atunci, nimeni n-a mai putut construi, deşi proprietarii plătesc impozite pe terenuri de mii de euro pe an.

Pentru 2.000 de metri pe care îi am, plătesc lunar 1.300 de euro începând cu anul 2005, dacă fac o socoteală mă îmbolnăvesc de nervi„, a declarat un alt proprietar.

Proprietarii au ajuns cu plângerile şi la consilierii generali insă aceştia au respins proiectul, în ultima şedinţă ordinară a CGMB. Consilierii PNL s-au abţinut, iar cei ai PDL au ieşit din sală. Proiectul va fi din nou pus pe ordinea de zi în următoarea şedinţă de consiliu.