Mii de butoaie cu burbon, distruse în prăbuşirea unui depozit din Kentucky

Mii de butoaie cu burbon şi posibil cu alte băuturi au fost distruse odată cu prăbuşirea parţială a unui depozit din Bardstown, Kentucky, scrie The New York Times, potrivit News.ro.

RomaniaTV.net
23 iun. 2018, 11:47
Mii de butoaie cu burbon, distruse în prăbuşirea unui depozit din Kentucky

Incidentul a avut loc vineri la Barton 1792 Distillery. Structura găzduia 20.000 de butoaie, iar aproximativ 9.000 dintre acestea au fost implicate în prăbuşire, a spus Milt Spalding, reprezentant al serviciilor de urgenţă din Nelson County. Fiecare butoi avea 200 de litri.

Cauza prăbuşirii este încă necunoscută, nu a avut legătură cu vremea, iar Spalding a precizat că nimeni nu a fost rănit.

Agenţia de Protecţie a Mediului şi-a pus problema că pânza freatică din zonă ar putea fi afectată de incident. Primele teste au arătat însă că aceasta nu a fost afectată.

Barton 1792 Distillery a fost înfiinţată în 1879 şi este singura distilerie complet funcţională din Bardstown, aflat la 65 de kilometri de Louisville.

Magazia cu numărul 30 a fost cea care s-a prăbuşit parţial. Aici sunt depozitate produse alcoolice diverse, de vechime diferită.

Potrivit purtătorului de cuvânt, ar putea dura săptămâni până la un raport complet al pierderilor, însă activitatea distileriei nu va fi afectată de incidentul de vineri.

Conform unui raport întocmit de Kentucky Distillers’ Association anul trecut, 95% din burbonul existent pe piaţa mondială provine din Kentucky, industrie care înseamnă 8,5 miliarde de dolari.