Mii de copii vor învăţa despre hrana sănătoasă, cu sprijinul Salvaţi Copiii şi al asociaţiei Dacianei Sârbu

8.000 de copii şi adolescenţi vor învăţa lucruri interesante şi utile despre hrana sănătoasă, cu sprijinul organizaţiei Salvaţi Copiii şi al asociaţiei Dacianei Sârbu.

27 mart. 2014, 17:43
Mii de copii vor învăţa despre hrana sănătoasă, cu sprijinul Salvaţi Copiii şi al asociaţiei Dacianei Sârbu

Asociatia Scoala pentru Sanatate, infiintata de Daciana Sarbu, este partenera organizatiei Salvati Copiii Romania in cadrul proiectului „Alegeri sanatoase” – Program de promovare a stilului de viata sanatos pentru copii si adolescenti. Nutritionista Cornelia Marin (membra fondatoare a Asociatiei) va sustine training-uri de nutritie in cadrul cursului destinat formatorilor din Bucuresti si 10 judete din Romania.

Programul este creat pentru a ajuta, in mod concret, promovarea principiilor vietii sanatoase in randul copiilor si adolescentilor, prin diseminarea de cunostinte utile cu ajutorul educatorilor, cadrelor didactice si medicilor scolari.

Proiectul debuteaza printr-un program de formare national in cadrul caruia 70 de profesionisti si voluntari din Bucuresti, Arges, Timis, Vaslui, Suceava, Neamt, Hunedoara, Brasov, Caras Severin, Dolj si Mures vor dezvolta competentele necesare implementarii programului educational si vor sprijini, pe parcursul unui an, adoptarea unui stil de viata sanatos de catre 8.000 de copii din invatamantul preuniversitar.

Viitorii formatori participa, in perioada 27-30 martie, la traininguri sustinute de specialisti, pe teme precum nutritie, educatie pentru sanatate, drepturile copilului, educatie sexuala, consolidarea sanatatii emotionale a copilului, comportament de consum (alcool, tutun, droguri). Un alt partener al proiectului este Agentia Nationala Antidrog.

„Stilul de viata sanatos trebuie deprins de la varste cat mai mici, pentru a proteja copilul de obiceiuri nocive, care il pot imbolnavi. Acest lucru nu se poate realiza insa fara sprijin din partea educatorilor, cadrelor didactice, medicilor scolari. Sustinem initiativa organizatiei Salvati Copiii Romania de a elabora un program modular de educatie pentru sanatate menit sa le ofere acestora training de specialitate. Ne-am dorit sa ne implicam direct prin asigurarea de training in domeniul nutritiei pentru cei care vor aplica in gradinite si scoli acest program. Nutritionista Cornelia Marin are o experienta insemnata si, in acelasi timp, obisnuinta de a lucra direct cu copiii, putand astfel sa puna aceste cunostinte la dispozitia celor implicati in proiect. Speram ca lectiile de viata sanatoasa vor ajunge in perioada urmatoare la cat mai multi copii si cat mai multe familii”, a declarat Daciana Sarbu.

Citeşte şi Organizaţia Salvaţi Copiii demarează programul de dotare pentru 27 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi