Mii de credincioşi s-au închinat la oase de animale la o mănăstire din Tulcea

Publicat: Marţi, 19 Aprilie 2016 13:25 // Actualizat: Marţi, 19 Aprilie 2016 13:25 // Sursa: romaniatv.net

Credincioşii care s-au rugat la moaştele sfinţilor Epictet şi Astion de la mănăstirea Celic Dere din judeţul Tulcea, s-au închinat de fapt, ani buni, la oase de oi şi de porci. Adevăratele oseminte ale sfinţilor au fost duse la Arhiepiscopia Tomisului. Episcopul a recunoscut greşeala şi a spus că oasele animalelor au fost îngropate în cimitirul mănăstirii.

Foto: stirinefiltrate.ro

Moaştele sfinţilor Epictet şi Astion au fost aduse la Mănăstirea Celic Dere din Tulcea împreună cu alte oseminete umane şi animale. Acestea au fost separate, iar osemintele sfinţilor au stat o perioadă la Celic Dere, după care, au fost trimise la Arhiepiscopia Tomisului. 

Au rămas însă, cele ale animalelor, iar câţiva ani, credincioşii care ajungeau la mănăstire se închinau la acestea, crezând că sunt cele ale sfinţilor.

În anul 2014, patriarhia Română a cerut inventarierea tuturor moaştelor, cu scopul de a stabili care sunt reale şi care nu.

Conform regulilor bisericesti, moastele trebuie să fie însotite de unul dintre cele trei documente: Certificat de autenticitate (emis de un antropolog), Gramata (emis de un episcop) sau un act de donatie. Se pare că această solicitare a Patriarhiei ar fi venit după ce în mai multe mănăstiri au fost descoperite moaste false, de notorietate fiind un caz din Tulcea, unde oamenii se închinau la niste moaste ce s-au dovedit a fi în final oase de porc, scrie stirinefiltrate.ro.

Citeşte şi Hoţii nu mai au frică de Dumnezeu. Au furat racla cu moaşte dintr-o biserică

 
loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
celic dere moaşte oase de animale oseminte Tulcea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 apr 13:38
... Credincioşii care s-au rugat la moaştele sfinţilor...
19 apr 13:37
...de fapt, ani buni, la oase de oi şi de porci. Adevăratele oseminte ale sfinţilor au fost duse la Arhiepiscopia Tomisului. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7787
RON
10 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H