Mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, returnate companiei. Pe timpul transportului, au scăzut cu mult sub temperatura recomandată

Mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost returnate de SUA fiindcă, pe timpul transportului, tăvile în care erau depozitate s-au răcit cu mult sub temperatura de -75 de grade Celsius la care trebuie ținute.

17 dec. 2020, 08:49
Mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, returnate companiei. Pe timpul transportului, au scăzut cu mult sub temperatura recomandată

Mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost returnate

Autoritățile fac verificări și încearcă să afle dacă vaccinurile mai pot fi folosite sau trebuie distruse.

Mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost returnate. Americanii au spus miercuri că au pus deoparte mii de doze de vaccin în California şi Alabama, după ce s-a petrecut această anomalie cauzată de scăderea temperaturii de depozitare, potrivit CNBC.

Generalul Gustave Perna, cel care supraveghează programul de vaccinare cunoscut drept Operation Warp Speed, a spus că două tăvi (o tavă conține aproape 1.000 de doze) care au ajuns în două locaţii separate din California trebuiau să fie returnate la Pfizer. Apoi, s-a întâmplat acest lucru și în Alabama.

El a precizat că vaccinul nu a fost scos din camion. „Le-am returnat imediat înapoi la Pfizer şi am înlocuit cele două tăvi. Lucrăm acum cu FDA, CDC, FDA şi Pfizer pentru a stabili dacă acea anomalie este sau nu sigură”.

„În Alabama au fost primite într-o locaţie două tăvi. Aceeaşi anomalie, minus 92. Am reuşit să oprim şi să punem în carantină vaccinul şi să înlocuim transportul”, a adăugat el.

Compania Pfizer nu a făcut vreun comentariu în legătură cu acest incident până în momentul de față.

Vaccinul Pfizer, dezvoltat alături de compania germană BioNTech, are nevoie să fie ținut la o temperatură de depozitare de aproximativ minus 70 de grade Celsius. Fiolele cu vaccin sunt depozitate în tăvi, care conţin cel puţin 975 de doze fiecare, conform Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Primele vaccinuri au ajuns în SUA luni

Americanii au început să primească primele vaccinuri Pfizer de luni, după ce a fost autorizat.

Vicepreşedintele american Mike Pence va fi vaccinat vineri „în public” împotriva COVID-19.

Mike Pence şi soţia sa, Karen, se vor vaccina pentru „a întări încrederea” americanilor, a informat miercuri Casa Albă într-un scurt comunicat.

„Preşedintele este pregătit să fie vaccinat şi va face acest lucru imediat ce echipa sa medicală va considera oportun”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Kayleigh McEnany. „Prioritatea sa sunt însă lucrătorii din prima linie”, a mai spus ea.

De asemenea, la rândul său, și Joe Biden a indicat ca urmează să facă acest lucru, așa cum a spus, de altfel, și Barack Obama, fostul lider al SUA.

Citește și Marea Britanie a vaccinat 140.000 de oameni într-o săptămână! Indonezia îi vaccinează mai întai pe tineri, nu pe bătrânii din grupa de risc! De ce?

Citește și Vaccinarea anti-Covid ar putea începe în aceeași zi în toate statele membre UE. Anunţul făcut de şefa Comisiei Europene