Mii de elevi nu vor avea media încheiată pe Semestrul I. Decizia luată de Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei anunţă că aproximativ 65 de mii de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată la sfârşitul semestrului I. Principalul motiv îl reprezintă lipsa dispozitivelor pentru a participa la orele online, dar şi lipsa internetului.

11 ian. 2021, 19:00
Mii de elevi nu vor avea media încheiată pe Semestrul I. Decizia luată de Ministerul Educaţiei
Mii de elevi nu vor avea media încheiată pe Semestrul I. Decizia luată de Ministerul Educaţiei

Mii de elevi nu vor avea media încheiată pe Semestrul I. Ministrul Sorin Cîmpeanu şi reprezentanţii inspectoratelor şcolare au discutat măsuri privind asigurarea cadrului legal flexibil în vederea încheierii situaţiei şcolare la finalul semestrului I.

Mii de elevi nu vor avea media încheiată pe Semestrul I. Ministerul Educaţiei anunţă ce măsuri se vor lua

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a organizat, luni, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I, precum şi măsurile ce se impun în această situaţie.

„La acest moment, conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, se estimează că un număr de cca. 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată, imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc.

Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei.

Cteşte şi Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor. „Nu excludem niciun scenariu. Plecăm de la cel mai optimist – 8 februarie toată lumea la şcoală”

Conform sursei citate, măsurile necesare identificate până în prezent sunt:

desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice;

prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea;

posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.


loading...