Mii de familii de bugetari, scutite de plata unor taxe consistente. Vezi aici despre ce este vorba

Mai mulți români ar putea fi scutiți de anumite taxe costisitoare. Este vorba de un nou proiect al Guvernului PSD care prevede extinderea regimului de gratuități pentru o anumită categorie de angajați.

03 apr. 2019, 08:52
Mii de familii de bugetari, scutite de plata unor taxe consistente. Vezi aici despre ce este vorba

Angajații care fac parte din Ministerul Educației ar putea avea parte de mai multe gratuități, scrie capital.ro. Angajații din sistemul învățământul ar putea fi scutiți de niște taxe.

Este vorba de plata taxei examenului de admitere la facultăți pentru copiii angajaților în Ministerul Educației. De altfel, aceștia ar putea fi scutiți și de plata cazării din internate. De aceste facilități ar putea beneficia inclusiv personalul nedidactic precum portarii sau electricienii școlilor.

Citeşte şi Cursuri gratuite pentru elevii de clasa a XII-a. Ce universitate pregăteşte liceenii pentru Bacalaureat

Guvernul PSD a inițiat un proiect de lege prin care un număr mai mare de angajați care fac parte din Ministerul Educației, inclusiv personalul nedictactic, să beneficieze de aceste facilități.

„Când ne referim la personalul nedidactic și contractual din învățământul preuniversitar avem în vedere fucții de execuție precum portar, paznic, pompier, guard, bufetier, manipulant bunuri, curier, îngrijitor, șofer, muncitor calificat și necalificat, maistru etc”, se arată în expunerea de motive a proiectului care a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Camerei Deputaților, care este prima Cameră sesizată.

Cei care au inițiat acest proiect spun că aceste categorii de salariați din învățământ au venituri foarte mici, de până la 2950 de lei brut pe lună, acesta fiind motivația legii.

„Considerăm că acești copiii merită să beneficieze de aceleași măsuri sociale precum copiii personalului didactic și didactic auxiliar”, mai precizează inițiatorii.

Potrivit inițiatorilor proiectului de lege, această scutire de taxe a angajaților din învățământ nu va avea impact asupra bugetului. Conform acestora, taxele pentru examene și cazările sunt suportate de universități.