Mii de homosexuali au luat parte la „Gay Pride Parade” în Israel VIDEO

Culoare, muzică, dans şi multă dragoste. Aceasta a fost atmosfera astăzi în Tel Aviv. Oraşul israelian a găzduit a 14-a ediţie a "Gay Pride Parade".

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 20:28
Mii de homosexuali au luat parte la „Gay Pride Parade” în Israel VIDEO

Străzile tel Avivului au fost neîncăpătoare. Mii de cupluri de gay şi lesbiene au mărşăluit în pas de dans prin capitala israeliană. Oraşul Tel Aviv, votat în 2011 capitala gay din lume, a fost decorat cu steaguri multicolore. Homosexuali, travestiţi dar şi heterosexuali au luat parte la ceremonii.

„Am venit aici pentru a sărbători mândria de a fi gay pentru a 14-a oară. Este o combinaţie de petreceri, evenimente politice şi educative. Este o ocazie să luptăm pentru drepturile noastre şi să-i sărbătorim pe cei care sunt mândri”, a declarat un membru al comunităţii gay.

Statul Israel nu recunoaşte căsătoriile între cuplurile de acelaşi sex, dar respectă unele drepturi ale homosexualilor. În anul 2006 Curtea Supremă Israeliană a impus guvernului recunoaşterea căsătoriilor gay făcute în alte ţări, acordând acestor cupluri scutiri de taxe şi alte beneficii. În 2008 Israelul a decis că un cuplu gay poate adopta un copil cu condiţia ca acesta să nu fie rudă cu nici unul dintre membrii cuplului.