Mii de locuri de parcare din Bucureşti, ocupate de rable. Proprietarii pot primi amenzi de 3000 de lei

Primăriile de sector le-au declarat război rablelor care ocupă abuziv locurile de parcare. Numai că proprietarii încearcă să păcălească autorităţile, pentru ca maşinile să nu le fie ridicate. Iar dacă dau greş, pur şi simplu uită de ele. Ca să nu plătească amenzi, nu le mai revendică, iar autoturismele sunt casate.

03 mai 2017, 09:05
Mii de locuri de parcare din Bucureşti, ocupate de rable. Proprietarii pot primi amenzi de 3000 de lei

O maşină zăcea de mai bine de un an pe Șoseaua Pantelimon din Capitală. Părea că este a nimănui, dar în momentul în care cei de la ADP au venit să o ridice surpriză: au apărut şi proprietarii puşi pe scandal, anunţă TVR.

Vecinii spun că proprietarii foloseau maşina pe post de tarabă.

Citeşte şi Cozi interminabile pentru un loc de parcare

De multe ori, autoritatile şi proprietarii de rable sunt într-un joc de-a șoarecele și pisica. Atunci când sunt înştiinţaţi, conform legii, că li se va ridica maşina în 30 de zile, oamenii o mută în alt loc. În scurt timp, primesc o nouă înştiinţare şi un nou termen. Iar ei mută autoturismul din nou. Astfel, evită sancţiunile usturătoare.

Din cauza acestor sume mari, mulţi proprietari nu-şi mai revendică niciodată maşinile, odată ce au fost ridicate de autorităţi. Iar numărul maşinilor din parcul primăriei va creşte.

Anul acesta, în Bucureşti, Primăria Sectorului 4 a ridicat cele mai multe maşini abandonate: 700. Pe locul al doilea e primăria sectorului 6, care a luat de pe străzi 200 de autoturisme.