Mii de maşini au fost parcate pe un aerodrom din Marea Britanie din cauza pandemiei de coronavirus FOTO

Mii de maşini nedorite au fost parcate pe un aerodrom închis din Marea Britanie, din cauza temerilor cu privire pierderile industriei auto cauzate de pandemia de coronavirus. 

RomaniaTV.net
13 iun. 2020, 18:30

Pistele şi zonele de depzitare de pe fostul aerodrom din Thurleigh, Bedfordshire, care a fost închis în 1997 şi folosită ca locaţie pentru depozitarea maşinilor vechi ca o schemă guvernamentală. 

Economia britanică a scăzut cu peste 20% în aprilie, pe măsură ce starea de urgenţă provocată de coronavirus a închis toate companiile, printre care şi companiile auto, care au simţit câteva lovituri bune. 

Doar 78.767 de vehicule au părăsit porțile fabricii în martie 2020, fiind în scădere cu 47.428 față de anul trecut, deoarece toate uzinele de vehicule au fost închise pe perioada pandemiei.

Cu toate acestea, companiile de producție de mașini din Marea Britanie revin încet încet la acțiune completă după ce au fost închise în timpul stării de urgenţă. 

Aerodromul Thurleigh a fost folosit ca zonă de reținere pentru schema guvernamentală de decopertare a mașinilor. 

O nouă schemă de ambalare care oferă cumpărătorilor de vehicule electrice 6.000 de lire sterline pentru tranzacționarea modelelor mai vechi de motorină sau benzină va fi lansată în iulie cu scopul de a stimula economia.