Mii de oameni au rămas izolaţi din cauza unui pod distrus de ploi VIDEO

Mii de localnici din judeţul Vâlcea au rămas fără cale de acces după ce un pod a fost distrus de ploile abundente din ultimele zile. Patru comune sunt afectate, iar oamenii sunt nevoiţi să parcurgă 70 de kilometri în plus ca să ajungă în oraş. Mai grav este că ambulanţa sau pompierii nu au nicio şansă să ajungă la intervenţii.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 05:54
Mii de oameni au rămas izolaţi din cauza unui pod distrus de ploi VIDEO

De câteva zile, oamenii se uită cum structura podului cedează. Localnicilor le este teamă să-l treacă şi cu pasul, iar de maşină nici nu poate fi vorba.

Sătenii se tem că vor rămâne şi fără curent electric, pentru că mai mulţi stâlpi de joasă tensiune din apropierea podului se pot prăbuşi în orice moment. Autorităţile spun că pentru reparaţii este nevoie de peste 3 milioane de lei.

„Acest lucru duce la intervenţia cu mare greutate a ambulanţelor, a trasportului de marfă către magazinele pe care le avem la nivelul comunei. Trebuie de urgenţă reparat pentru că vom avea dificultăţi în a transporta copiii de la domiciliu către şcoală şi de la şcoală către domiciliu”, a declarat Ion Dobre, primarul comunei Pesceana.

Pentru că o porţiune de trei kilometri a devenit impracticabilă, drumul judeţean 477 A a fost închis. Peste 8.000 de oameni din comunele Glăvile, Creţeni, Amărăşti şi Pesceana sunt afectaţi de această situaţie.