Îmbulzeală la pelerinajul de la Mânăstirea Nicula de Sfânta Maria. Mii de oameni nu au ţinut cont de reguli. S-au dat amenzi uriaşe

Aglomeraţie la Mânăstirea Nicula din judeţul Cluj. Peste 5.000 de oameni au venit în pelerinaj pentru a sărbători hramul Adormirii Maicii Domnului. Pentru că nu au ţinut cont de reguli, zece persoane au fost amendate cu o sumă totală de 15.400 de lei.

RomaniaTV.net
15 aug. 2020, 09:13
Îmbulzeală la pelerinajul de la Mânăstirea Nicula de Sfânta Maria. Mii de oameni nu au ţinut cont de reguli. S-au dat amenzi uriaşe

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasă din biserică şi a fost înconjorul lăcaşului de cult. Oamenii veniţi cu miile s-au adunat să o vadă şi nu au mai ţinut cont de regulile de distanţare pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul coronavirus.

Zeci de jandarmi au fost nevoiți să se plimbe prin mulțime și să verifice că toate măsurile de protecție sunt respectate, notează Pro TV.

„Nu mi-a fost frică. Cât timp îl am pe Tatăl Ceresc lângă mine, nu mi-a fost frică de nimic”. a declarat un bărbat.

Mulți dintre credincioşii veniţi la slujbă au făcut poze sau au filmat întrega procesiune.

În ultimele 24 de ore, numărul total de participanţi a fost aproape 5.000 de persoane, conform Mediafax.

16 persoane au fost asistate medical, dintre care una a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral minor, luxaţie umăr şi contuzie şold.

Zece persoane au fost amendate cu o sumă totală de 15.400 de lei, dintre care doar doi pentru abateri de la legea privind combaterea coronavirusului. Alte cinci amenzi au fost date pentru tulburarea liniștii publice.