Mii de oameni rămân în întuneric. Defecţiunile vor fi remediate în cel mai bun caz până joi

Directorul Electrica spune că defecţiunile din Buzău vor fi remediate în cel mai bun caz până joi. Pe lângă zăpezile mari, situaţia este îngreunată şi de furturile de metal.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 21:06
Mii de oameni rămân în întuneric. Defecţiunile vor fi remediate în cel mai bun caz până joi

Veşti proaste pentru oamenii rămaşi fără curent din cauza zăpezii. Defecţiunile vor fi remediate, în cel mai bun caz, până joi. Totuşi, mulţi sinistraţi riscă să rămână în beznă până la finalul săptămânii.

Deşi cele mai multe defecţiuni urmau să fie remediate până miercuri, viscolul a dat peste cap planurile furnizorilor de energie.

Din păcate situaţia de ieri, cu ninsori şi cu viscol, nu ne-a permis să avansăm prea mult. În varianta optimistă, că rezolvăm accesul în zonele cele mai grele, este joi. Cea mai pesimistă este ziua de sâmbătă„, a spus Ioan Folescu, director general Electrica.

Peste 8 mii de găspodării din zeci de localităţi rămân fără curent electric. Iar de vină nu sunt doar zăpezile sau viscolul.

Spre exemplu: stâlpi căzuţi, stâlpi metalici, romii din zona Buzău, pe ei. La zăpadă nu, dar la furat da. Sau linii electrice rupte în zone în care sunt proprietari privaţi„, a adăugat Ioan Folescu.