Mii de păsări moarte pe litoralul Atlanticului din cauza furtunii

Mii de păsări marine au fost găsite în ultimele zile pe litoralul Atlanticului din sud-vestul şi vestul Franţei, majoritatea moarte de epuizare din cauza furtunilor abătute asupra coastelor.

10 feb. 2014, 14:06
Mii de păsări moarte pe litoralul Atlanticului din cauza furtunii

Pe plajele situate între graniţa dintre Spania şi Bretania, au fost numărate circa 5.000 de păsări moarte, potrivit datelor şi estimărilor provizorii ale Ligii de protecţie a păsărilor (LPO), a declarat pentru AFP ornitologul Nicolas Gendre de la LPO, scrie Agerpres.

„Sunt păsări robuste, făcute să trăiască în larg, însă din cauza furtunilor şi a hulei, sunt slăbite, nu mai pot pescui, intră în derivă şi mor de epuizare sau de foame”, spune Matthieu Sannier, membru al LPO.

De-a lungul litoralului, păsările care mai trăiau – numărul lor este destul de scăzut, câteva zeci de exemplare – au fost recuperate şi sunt tratate în centre de îngrijire.

Filialele LPO din zonele litorale apreciază că furtunile sunt cauza principală a morţii păsărilor, chiar dacă unele au fost găsite pline de petrol, vapoarele profitând de furtună ca să elimine resturile de hidrocarburi din rezervoare.