Mii de persoane au cerut la Budapesta autonomie pentru Ţinutul Secuiesc

Publicat: Luni, 10 Martie 2014 20:29 // Actualizat: Marţi, 11 Martie 2014 16:39 // Sursa: romaniatv.net

Mii de persoane s-au adunat luni după-amiaza în Piața Eroilor din Budapesta pentru a cere autonomie pentru Ținutul Secuiesc, transmite agenția ungară de presă MTI.

Arpad Gyorgy Mozes, liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc, a dat citire unei petiții și a făcut apel la guvernul român să înceapă negocieri cu organizații care susțin autonomia Ținutului Secuiesc și să respecte drepturile omului. Între timp, în România, la Târgu Mureș, Consiliul Național Secuiesc a organizat un eveniment pentru a marca împlinirea a 160 de ani de la executarea martirilor secui care au inițiat o revoltă împotriva dominației Habsburgilor, notează MTI. Potrivit Agerpres, participanții au adoptat o petiție similară cerând autonomie teritorială pentru Ținutul Secuiesc.

"Dorim un dialog și cooperare pentru stabilirea statutului legal al Ținutului Secuiesc, care nu se poate baza decât pe voința liberă a comunităților locale, solidaritate între cetățeni și o cooperare constructivă", se arată în petiție, potrivit MTI.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H